Jumeirah moskén

IMG_0158

Det står väldigt mycket om den här moskén i guideböckerna så vi hade målat upp en bild om att det skulle vara ungefär lika pampigt som att besöka Taj Mahal i Indien och att ett besök var ett absolut måste när vi väl var i Dubai men ack vilken besvikelse det blev!

Så här i efterhand är vi glada att vi missade dagens enda guidade tur, vi kom nämligen en timme för sent men kom istället lagom tills när de betalande besökarna kom ut ur moskén så vi smet snabba som vesslor in och låtsades som att vi hade gått turen och bara ville ta några ytterligare bilder inuti moskén. Det är vi väldigt glada för, det var nämligen inget speciellt med varken interiören eller exteriören och visst hade det varit intressant att höra guiden berätta om landets historia och religionens kulturella skillnader men det kan man ju faktiskt läsa på om utifrån guideboken.

Summan av kardemumman är att jag rekommenderar er att bespara er det här besöket och lägga tiden och pengarna på något mer anmärkningsvärt om ni nu reser till Dubai!

IMG_0099

Jag glömde i all hast att ta av brillorna när vi smet in bakvägen och nu när jag ser bilderna har jag ju dessutom inte täckt axlarna med sjalen man fick låna! Nåväl, jag hade åtminstone ”nästan” en heltäckande outfit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.