Dubai Creek

IMG_0174

IMG_0168

Vi försökte ju verkligen hinna med så mycket som vi möjligen kunde under den korta tiden som vi var i Dubai och givetvis kunde vi inte skippa ett besök i en äkta souk, vi hann bara med en kort visit och tog såklart en abra (en flatbottnad båttaxi som man delar med andra passagerare, kostar bara några kronor och är en trevlig upplevelse) över kanalen för att komma dit. Soukarna ligger vid Dubai Creek som i sin tur låg en bra bit från vårt hotell vid Jumeirah beach, man ska ha i åtanke att avstånden är långa i Dubai och glöm inte bort att budgetera ett par tusen i taxipengar för även om taxin är billig blir det en hel del taxifärder för att ta sig överallt!

Jag kan absolut rekommendera ett besök till Dubai Creek som är en vibrerande blandning av dåtid och nutid, det är häftigt att se kontrasterna från traditionella ”dhower” av trä som lossas vid kajerna till modern arkitektur som till exempel Bank of Dubai. Vi besökte bara guldsouken och det var minst sagt en häftig syn, hade man haft kunskapen så hade man nog kunnat göra rejäla fynd här men vi var alldeles för fega och rädslan över att bli lurade var alldeles för påtaglig! Hur som helst var det ovant att se guldtackor liggandes i skyltfönstren! Jag önskar att vi hade haft lite mer tid till att bara gå omkring i området och även besöka de övriga soukerna…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.