A postcard from Villa Giona

Innan vi bokade boende till den här resan hade vi bestämt oss för att spendera halva tiden ute på landet och gärna i mitten av någon vacker vinodling för att sedan ta oss vidare mot Gardasjön och checka in på ett pittoreskt hotell i någon mysig by. Vi var ganska sent ute med bokningarna och innan vi reste hade vi egentligen inte den blekaste aning om vad det var vi hade bokat så när vi anlände till Villa Giona fullkomligt svävade jag på moln! Det är ju ingen hemlighet att jag älskar att bo på slott och den här villan var minst lika pampig som ett sådant, att sedan Angelina Jolie och Brad Pitt var påväg att köpa detta komplex innan de separerade gjorde ju inte villan mindre charmig.

Villa Giona ligger beläget precis i anslutning till byn Castelrotto (frazione di San Pietro in Cariano) mitt ute på italienska landsbygden omkring 2,5 h bilfärd från Milano, här ute fick man verkligen känslan av det äkta italienska och det var inte många som förstod engelska när man försökte kommunicera vilket gjorde visiten än mer gemytlig.

När vi kom fram, helt slut efter en försenad flygtur samt några timmars bilfärd välkomnades vi med ett glas mousserande och det satt fint vill jag lova. Att slå sig ner i denna ljuvliga trädgård till porlandet av villans fontäner och i övrigt en helt tyst omgivning var helt magiskt!

Vi bodde i rummet som heter ”Angelo Dall’Oca Bianco” som låg beläget högst upp med en fantastisk utsikt över trädgården, rummet hade tidsenliga detaljer och det var tydligt att man försökt bevara det gamla.

Vore det inte för att vi redan är gifta så hade det här stället varit en het kandidat för ett bröllop! Villa Giona är helt klart att rekommendera och jag tror bestämt att vi kommer att göra ett återbesök inom en snar framtid…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.