LCHF moussaka

Idag bjuder jag på ett av våra favoritrecept när det kommer till vardagskost, den tar en stund att tillaga men sen har man ju mat för flera dagar så det är helt klart värt besväret. Det här receptet har jag delat vid ett tidigare tillfälle men det var längesedan nu och det är värt att posta igen! Smaklig spis!

Recept:

2-3 st aubergine, skivade

Köttfärssås:

600g köttfärs (vi använde ett helt kilo)

2 st gula lökar, hackade

1-3 vitlöksklyftor

0,5 tsk sambal olek (vi som älskar starkt hällde betydligt mycket mer!)

1 tsk spiskummin

1 msk oregano

1-2 tsk paprikapulver

Buljong eller fond

3 msk tomatpuré

1-2 dl vatten

Ostsås:

2 dl matlagningsgrädde

2 dl riven ost

0,5 dl parmesanost

Salt, vitpeppar, muskotnöt

3 st äggulor

Skiva auberginerna och stek dem i olja/smör. Salta och peppra, lägg åt sidan. Fräs köttfärsen och löken, tillsätt de andra ingredienserna och låt köttfärssåsen puttra tills den tjocknar något. Koka upp grädden till ostsåsen, dra kastrullen åt sidan och rör ner ost och kryddor. Låt såsen svalna en smula och blanda ner äggulorna. Varva aubergineskivor och köttfärssås i en ugnssäker form och häll oströran över. Gratinera vid 175 grader i ca 20-30 min. Servera med bladspenat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.