Gravid vecka 36

Ännu en vecka som har passerat och nu är det egentligen bara en vecka kvar som vi verkligen vill att han ska stanna kvar inne i magen, sen får han anlända precis när han känner för det. Det märks att bebisen har vuxit mycket den sista veckan för hans sparkar är oerhört kraftiga och gör riktigt ont, han träffar både revben och andra organ och nu är det fullkomligt omöjligt att hitta en position som faktiskt är bekväm att sitta/ligga/stå på. Jag kan tex inte sitta längre stunder i soffan för att inte tala om att åka bil vilket börjar bli nästintill omöjligt, dels för att bebisen går bananas med sina sparkar så fort jag sitter ner dels på grund av att hela magen drar ihop sig likt en urkramad disktrasa och blir fullkomligt stenhård vilket är oerhört obehagligt och dessutom gör ont. En kväll var Ludwig så pass aktiv i magen att vi blev oroliga för att det skulle vara onormalt men efter att ha pratat med min barnmorska så har jag förstått att om något är fel på en bebis i magen så beter de sig inte på det viset utan då är det snarare brist på aktivitet i magen vilket känns skönt att veta.

Bebisen är nu 46cm lång och väger vid veckans slut hela 2,97kg!! 90,4% av graviditeten har passerat! Jag har lagt på mig ännu ett kg den senaste veckan och är nu +13.9kg och jag känner mig bokstavligen som en vandrande valross, jag längtar efter att kunna vända mig problemfritt i sängen och jag längtar efter att slippa behöva springa på toaletten och kissa stup i kvarten för att inte tala om hur mycket jag längtar efter att ta en PW och tids nog även en löptur. Träningen är något jag behöver för välbefinnandet!

Vi känner oss ganska förberedda för bebisens hemkomst och har nu tvättat alla kläder och ställt iordning hyfsat inne på barnrummet, även om det saknas en hel del innan det är färdiginrett. Jag vill egentligen att allt ska vara klart när vi får hem honom men samtidigt tar det tid att hitta alla detaljer för att göra ”det lilla extra” i ett barnrum. Igår beställde vi i vart fall ett påslakanset till sängen samt en skötbädd, förhoppningsvis kommer vi kunna använda en redan befintlig bänk på toaletten som skötbord så det slipper vi i så fall att köpa. Jag måste även se till att beställa hem ett babybest för det är det så många som tipsat om att man ska ha med sig redan på BB. Jag tänkte att jag skulle gå igenom vad vi packat ner i vår förlossningsväska i ett senare inlägg så får ni mer än gärna hojta till om något saknas/bör adderas…

Foto: Aleks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.