Vad vi har packat i förlossningsväskan…

Vart jag än ska är jag expert på att packa ner på tok för mycket saker och när det kommer till förlossningsväskan är det förmodligen inget undantag, med tanke på att det ganska snabbt blev TVÅ väskor plus en kameraväska men där skyller jag på att det även är packning till maken. Jag har fått hur många bra tips som helst via bloggen och Instagram och vattenflaskan är tex ett sådant tips som jag aldrig själv hade kommit på att packa ner. Jag tänkte hur som helst punkta det vi har fått med oss och sen kan jag informera i ett annat inlägg om det var något som jag tyckte var onödigt att ha med mig/borde ha packat med.

Till mig:

 • 1 amnings-bh från H&M
 • 2 amningslinnen från H&M
 • 1 par gravidtajts från H&M
 • 1 Odd Molly kofta
 • 1 långt nattlinne/skjorta
 • Trosor (fått tips om att köpa STORA trosor som rymmer stora bindor vilket jag själv inte hunnit göra än), strumpor, hygienartiklar (glöm ej lypsyl!!), hårsnoddar, hårborste
 • Vattenflaska
 • Bok att läsa om man får ”dötid”, vilket jag i och för sig har svårt att tro att vi får ro till…
 • Blodgrupperingspapper etc som man fått från barnmorskan
 • Inneskor (har fått så många tips om detta) och till min stora glädje hittade jag ett par på Ikea för endast 19kr och köpte även ett par till maken som han kan ha med sig, man vill ju inte ta med sina fina morgontofflor till sjukhuset.

Till Ludwig:

 • 1 filt
 • 3 bodys (2 i stlk 50, 1 i stlk 56)
 • 2 byxor (1 par i stlk 50, 1 par i stlk 56)
 • 1 pyjamas i stlk 50
 • 3 par strumpor och 2 mössor
 • 1 overall
 • 1 par vantar
 • 2 nappar och 1 nappflaska

Till maken:

 • Mjukisbyxor
 • t-shirt
 • underkläder och hygienartiklar
 • inneskor
 • bok
 • drickkvarg (männen får visst ingen mat på BB) och WASA-knäckebröd
 • Babybest (har fått många tips om att ta med detta redan till BB vilket jag själv aldrig hade tänkt på)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.