Ludwig 2 månader

I söndags fyllde Ludwig 2 månader, jag kan knappt förstå det!! Vad hände med min lilla näpna bebis på 2,5kg? Nu väger han snart 5kg och är helt ikapp på viktkurvan, vilket såklart är jätte bra men det känns när man går omkring och bär på honom hela dagarna!

 • Ludwig är för det mesta en lugn liten kille som tycker om när det händer saker runt omkring honom, det är då han sover som bäst och varenda gång vi haft besök har han skött sig exemplariskt.
 • Ludwig vaknar varannan timme på natten, det är som att han har en ”mat- och sovklocka” installerad i hjärnan! Vi har som rutin att gå in i sovrummet klockan 22:00 så ammar jag och nattar honom så att han ligger i sitt nest och sover senast klockan 23:00, sen vaknar han klockan 01:00, 03:00, 05:00 och 07:00 och vid 08:00 ger jag mig och stiger upp! VARENDA natt!! Det ska också poängteras att han då ammar i ca en halvtimme sen behöver jag i princip gå upp och byta blöja på honom varannan gång och utöver det tar det upp till en halvtimme för mig att natta honom. Han somnar alltså inte direkt efter amningen utan jag sitter och vaggar honom till sömns i sängen och lägger sedan över honom försiktigt i hans nest/bedside crib men han är smart för han förstår direkt att han inte längre ligger i min famn och många gånger får jag börja om ”nattningen”. Ni förstår kanske att det inte blir särskilt mycket sömn för mamman? En natt under helgen fick jag CJ till att gå upp samma tider då jag inte mäktade med att byta blöjorna och natta honom, amningen är ju svår att ”outsourca” så den fick jag så illa tvunget ta själv, och tro mig…han var inte människa dagen efter (då var det EN ynka natt som han hjälpte till, själv har jag varit uppe dessa tider i TVÅ månader nu PLUS att jag inte kunde sova sammanhängande under graviditeten)!! Så all cred till oss mammor, jag tror inte papporna hade klarat av det här som vi går igenom!
 • Ludwig följer numer väldigt länge med blicken och ger ofta svarsleende (detta leende gör så att man smälter).
 • Ludwig är fortfarande en ”kräkbebis”, han kräker bokstavligt talat efter varje måltid och då räcker det inte med en kräkning utan det är flera. Hans kläder är nervräkta varje dag och det är även mina kläder, det gäller att ha koll på vart man sitter och ammar för många gånger lyckas han även kräka ner möblerna.
 • Ludwig ÄLSKAR att bada, man riktigt ser hur han njuter i badbaljan och det är helt underbart att se.
 • Ludwig ÄLSKAR promenader, han somnar så fort jag tar vagnen utanför dörren….sen vaknar han så fort vagnen kommer innanför dörren. Jag förstår inte hur han bär sig åt för jag hade ju hoppats på att han kunde ligga kvar och sova i vagnen en stund efter promenaden men icke, han känner av när vi är hemma och då vaknar han direkt!
 • Ludwig ÄLSKAR att åka bil, han gillar dock inte ögonblicket då vi sätter fast honom i babyskyddet men sen så fort vi monterat stolen i bilen sover han som en stock.
 • Ludwig är numer vaken väldigt länge om dagarna och vill gärna att jag ska vara nära honom HELA tiden.
 • Ludwig får nästan alltid för sig att kissa så fort vi tagit av blöjan vilket innebär att både jag, han själv och hela toaletten många gånger dryper av kiss.
 • Ludwig tar knappt aldrig napp, enda gången som han på riktigt vill ha den är när han åker vagn men annars spottar han nästan alltid ut den.
 • Ludwig jollrar jätte mycket och får ibland till rejäla läten
 • Ludwig har fått lite skorv ovanför ögonbrynen, jag hoppas innerligt att han slipper mer av det för jag har förstått att det kan bli ganska äckligt.

Jag tror att det här summerar ganska väl Ludwigs utveckling hittills, jag får fylla på punkterna efterhand om jag kommer på något ytterligare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.