Supergott, snabblagat och nyttigt

Jag tycker att det är på tiden att jag delar med mig av ett nytt recept, det var ju ett tag sedan jag publicerade den typen av inlägg vilket visserligen har sina förklaringar då jag i princip inte har stått framför spisen sedan Ludwig kom till världen. Nej riktigt så är det inte men de första 2-3 månaderna var det faktiskt maken som fick fixa med middagen när han kom hem från jobbet för det sammanföll alltid med ett amningspass plus att jag själv var fullkomligt slut efter sömnlösa nätter och intensiva dagar ensam med ett barn. Nu har jag däremot börjat få lite mer tid frigjord och häromdagen stod maten på bordet när maken kom hem från jobbet, då bjöds det på en smarrig fried rice som jag vill dela med mig av till er. Man borde göra fried rice lite oftare för det är verkligen så himla gott och man kan egentligen blanda i lite vad som helst.

Recept (OBS! för 1 person)

Skala icc skiva 1 liten rödlök fint. Fräs i 1msk olja tills den mjuknar. Tillsätt 4dl finstrimlad grönkål (utan stjälkar), 1msk strimlade soltorkade tomater i olja och 1 finhackad vitlöksklyfta. Fräs tills grönkålen precis mjuknat. Tillsätt 1dl kokt råris och låt fräsa några minuter. Tillsätt 1tsk sesamolja och 1msk japansk soja. Smaka ev av med salt. Stek 1 ägg i lite olja. Lägg ägget på riset och ringla över sriracha.

Receptet hittade jag i Buffé tidningen som kommer hemskickad lite då och då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.