Status renovering uppfart/framsida

Det är så spännande att följa renoveringen här hemma, vi har kommit en bra bit på vägen men dessvärre hinner vi inte bli klara inom tidsramen för vad som var planerat (bland annat gör värmen att våra tappra byggare inte kan jobba på i samma tempo som normalt, det måste vara sjukt jobbigt att slita som de gör när solen gassar på som den gjort dessa dagarna), men det är väl standard när det kommer till den här typen av projekt? Likaså överskrider vi redan vår budget med en sådär 40% jämfört med vad vi från början hade tänkt oss och det är väl också snarare en regel än undantag? En bra lärdom tills när vi ska fixa taket nästa år!

Det blir hur som helst så himla fint här, det känns helt rätt att vi valde smågatsten och färgen på stenen passar så bra med huset! Jag tycker sånt är så svårt att föreställa sig innan så jag var lite nervös för att det inte skulle kännas ”rätt” när vi väl började lägga stenen. Vi valde en svensk gatsten som heter ”Bjärlövs granit” och jag är så glad att vi tog denna stenen framför den portugisiske något ljusare stenen som var billigare än den svenska.

När det kommer till staketet beslutade vi oss för att återanvända ett gammalt lärkstaket som vi fick av ett kompispar som inte behövde alla staketpinnar själv, nu kvarstår dock jobbet med att lossa alla dessa pinnar och beskära/förbehandla/måla dem innan de kan monteras på våra staketplintar. Vi bestämde oss för att spara de gamla plintarna, höjde dem något och nu ska de bara slipas och målas innan monteringen kan påbörjas.

Det har även tillkommit en del arbete efter hand, vi bestämde oss tex för att vi även vill göra om trappen vilket vi från början inte hade räknat med. Jag tror att vi hade ångrat oss om vi hade haft kvar den gamla trappen när allt annat på framsidan fräschas till. Nu håller jag på att leta efter ett fint trappräcke och det är ju lättare sagt än gjort, vi vill ju att det ska passa till huset och den gamla stilen. Grindlåset var också en sådan detalj som jag letat febrilt efter, igår la jag äntligen en beställning på ett sådant som jag tror kommer passa alldeles utmärkt! Jag hittade en webbutik där de tagit fram en nyproduktion av en gammal beprövad konstruktion som användes flitigt på tidigt 1900-tal (vårt hus är från sent 1800-tal).

Jag uppdaterar kontinuerligt på min Insta Stories så ni kan följa renoveringen där om ni är nyfikna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.