Symptom efter amning

Som jag redan nämnt drabbades jag av enorm värk i framförallt höfterna efter att jag slutade amma och sedan dess har jag besökt läkaren vid två separata tillfällen samt sjukgymnasten vid ett tillfälle. Läkaren har väl inte direkt kunnat ge något svar på varför jag drabbats av sådan enorm värk för det finns inte något känt samband att amningen skulle orsaka värken men sjukgymnasten menade på att precis som när kroppen förbereder sig inför en graviditet och man då kan drabbas av foglossning (vilket jag gjorde) ska kroppen efter en graviditet gå tillbaks och stabilisera sig och den processen kan ta upp emot ett år om inte ännu längre. När man slutar amma genomgår kroppen en hormonförändring vilket kan leda till att höfterna blir något ostabila och därmed lite extra känsliga för belastning och på så vis leda till att man får ont, jag har ju även värk i fötterna och handlederna och när det gäller fötterna kan det ha att göra med att man under graviditeten ”trampat ut foten” och handlederna kan förmodligen förklaras med att jag konstant går omkring och bär på en tung bebis. Nåväl, värken har inte blivit bättre men jag hoppas på att det snart vänder. Jag har blivit ombedd att dagligen, under en månads tid, göra ett antal övningar för att träna upp höfterna samt bålen. Jag blev även rekommenderad att börja cykla så nu ska jag äntligen komma igång med spinningen tänkte jag, jag har redan bokat mitt första pass på fredag och jag ser så himla mycket fram emot det!

Förutom värken har jag även haft lite andra märkliga symtom, jag går tex och kissar helt bisarrt många gånger per dag och varje gång är det som att jag inte fått kissa på flera dagar vilket är märkligt med tanke på att jag inte fyller på med särskilt mycket vätska. Utöver det blev jag ganska rädd häromdagen när vi hade slagit oss ner i soffan för att titta på en serie och jag upptäckte att jag såg dubbelt, jag tog genast av mig linserna och satte istället på glasögonen men dubbelseendet fortsatte. Nu var det bara texten på tv-rutan som jag såg dubbelt men ändå, jag tror bestämt jag måste kolla upp synen för jag har förstått att även den kan ändras under en graviditet. Ni får väldigt gärna dela med er om ni har haft liknande symptom efter er graviditet/när ni slutat amma, så märkligt hur kroppen kan reagera och man blir ju faktiskt lite rädd att det är något allvarligt.

2 comments on “Symptom efter amning

  1. Hittade din blogg när jag googlade ”slutar amma och kissnödig” 🙂
    Fattar inte heller hur d kan komma sig att man blir såååå kissnödig hela tiden utan att ens dricka mkt. Borde ju va tvärtom tänker jag… Aja, intressant att läsa att fler känt som jag

    • Åh va kul att du hittade hit! 🙂 Ja men visst är det, jag går och kissar konstant även nu för nu är jag gravid med nr 2! haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.