Ludwigs mat- och sovschema

Jag och Ludwig skulle egentligen fått besök av Linda och Adrian idag men planerna blev inställda eftersom Nico hade blivit sjuk och var tvungen att vara hemma från förskolan, jag som hade sett fram emot att få besök idag! Vi hade bestämt oss för en dag i myskläder, så skönt med vänner man kan umgås med utan att alltid känna att man behöver fixa till sig innan. Som mammaledig har man ju en hel del dagar då man bara går omkring och lufsar runt i sina mjukiskläder! Dagarna bara går och helt plötsligt är maken hemma från jobbet och det har helt enkelt inte funnits tillfälle att göra sig i ordning, hur sjukt det än låter.

Nåväl, jag tänkte att jag skulle dela med mig av Ludwigs mat- och sovschema som vi har infört den senaste veckan. Nu är vi inte helt i mål men oj så mycket bättre det har blivit! Inatt vaknade Ludwig bara en gång och somnade om direkt efter att han fick sin ersättning, sen vaknade han visserligen redan tjugo i sex så maken fick gå upp och underhålla honom så att jag fick fortsätta sova till kvart i sju. Just nu i skrivande stund ligger han och sover i sin säng, vilket inte stämmer överens med schemat för klockan är bara tio men vissa dagar går det helt enkelt inte att hålla honom vaken fram tills efter lunch men tids nog kommer han nog att få in rutinerna utan avvikelser.

06:00/06:30 – Det är lite olika när han får för sig att vakna men oftast omkring klockan 06:00.

08:00 – Frukost

09:00 – Frukstund

11:00 – Lunch

12:00-13:00/13:30 (här varierar det ganska kraftigt hur länge han faktiskt sover, igår nöjde han sig med 45 min men målet är 1,5h så att jag hinner göra något om dagarna)

14:00 – Klämmis

16:30 – Middag

18:30 – Gröt

19:00 – Vid denna tiden bokstavligen däckar han, det räcker oftast att maken tar honom och slår sig ner i soffan så somnar han i famnen hos honom.

22:00/23:00 – Vaknar oftast till och gråter men somnar om efter en halv flaska med ersättning

03:00 – Vaknar och gråter men har de senaste dagarna somnat om nästan direkt efter att han fått en flaska med ersättning

Bilden togs i augusti

Det tråkiga med dessa tiderna är ju att maken knappt får träffa Ludwig om vardagarna, han kommer oftast hem runt klockan 18:00/18:30 och då har jag redan hunnit mata Ludwig och satt på honom hans pyjamas sen somnar han absolut senast halv åtta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.