It’s beginning to look a lot like christmas…

Så skönt att ha det viktigaste inför julen på plats, nämligen mysbelysning i form av ljusstakar och julstjärnor! Finns det något mer stämningsfullt än att tända upp huset så snart mörkret faller in? Vi kör på samma julbelysning som vi införskaffade förra året och det känns bra, även om jag var inne på att byta ut stjärnorna till Watt & Weke’s ”Istapp” som jag tror hade passat så himla bra till vårt hus! Utöver belysningen har jag varit iväg och köpt en krans till dörren, det är ett måste vid jul! Den matchar snyggt till julbocken dessutom! Nu funderar jag på om vi ska ha en liten gran med belysning någonstans på framsidan eller om vi rent av ska sätta belysning i busken vid dörren? Jag tycker det är så mysigt med utomhusgranar men det ska gärna finnas en given plats att placera den på och jag tycker inte riktigt att vi har det så jag får nog fundera lite till.

Jag gjorde lite omvänd ordning och pyntade innan jag hade putsat fönstren så tidigare i veckan tog jag ett ryck och har nu putsat klart fönstren på nedanvåningen i alla fall, jag får se om jag mäktar med att ta mig an ovanvåningen imorgon eller om det får vänta tills i helgen (jag insåg dessutom att vi behöver investera i en ”fönstermaskintvätt”!!). Det är så himla svårt att göra sådana saker när man är själv med Ludwig och när maken kommer hem om dagarna är klockan alldeles för mycket! Denna veckan har han kommit hem sent varenda kväll och det känns vill jag lova, jag är helt slut efter att ha tagit Ludwig hela dagarna samt på kvällarna! Jag önskar så himla mycket att vi hade haft våra föräldrar på närmare avstånd för då hade man kunnat få lite mer ”flexibel hjälp” och bara någon timme här och där, nu måste man planera så långt i förväg och för att det ska vara lönt för dem att köra ner behöver de nästan vara här åtminstone halva dagen. Ni som har föräldrar i samma stad, njut av den lyxen!!

Nu har vi dessutom fått upp vår utomhusbelysning, om ni tittar på gaveln så ser ni lampan som vi har monterat! Vi hade en elektriker på besök som hjälpte oss att dra om elen, herre min gud vad dyrt det är med sådana konsulter! Blev helt chockad när jag såg fakturan!! Vi är i vart fall supernöjda med hur uppfarten lyses upp när det är mörkt, den börjar lysa vid rörelse i kombination med när det är mörkt ut! Så himla smart!!

Det var så fint väder i början på veckan så jag var bara tvungen att springa ut och ta lite bilder, det blir så fina foton när himlen är så här blå!! Jag kan inte titta mig mätt på vårt hus och jag blir så stolt när man ser förändringen som vi hittills har åstadkommit och tänk vilken skillnad det kommer bli nästa år när vi har bytt tak samt målat om fönstren och satt dit spröjs! My god, jag kan knappt vänta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.