1:a advent

Hoppas ni alla har haft en mysig 1a advent, vår dag blev inte alls sådär lugn och skön som vi hade föreställt oss att den skulle bli. Vi hade planer på att gå ner till julmarknaden här i Limhamn, hinna träna på varsitt håll, vi skulle storstädat eftersom vi aldrig hann med det igår samt veckohandla!

Men först skulle vi ”bara” montera tv:n som vi fyndade på Black Friday, sen tänkte vi att det var lika bra att sätta fast grinden nere vid trappen. Vi har haft grinden ståendes framför trappen ett tag men det var först denna veckan som vi beställde till de delar som vi fattades för att kunna sätta fast den i väggen. När halva dagen hade gått och vi fortfarande höll på att mäta upp hålen till tv-stativet kände vi ändå att allt flöt på bra, jag kastade ihop en enkel lunch till oss och när vi hade ätit upp var det dags att börja borra i väggen. Det var när vi sedan skulle sätta i de tillhörande pluggarna som allt vände, tre av fyra pluggar gick itu och man kunde bokstavligen dra ut dem igen! Där stod vi med sex GIGANTISKA hål i väggen och kände att vi bara ville dra något över huvudet och kasta ut tv:n genom fönstret. Varför kan det aldrig bara vara enkelt? Vi bet ihop och åkte ut till K-Rauta för att köpa nya pluggar, efter att ha rådfrågat kring problematiken blev vi tipsade om att köpa ”M-5:or” vilket vi gjorde. När vi kom hem och skulle trycka in pluggarna var de alldeles för små! Kan ni föreställa er frustrationen? Vi svor lite fram och tillbaks men tog sedan vårt förnuft till fånga och åkte tillbaks för att istället köpa ”M-6:or”, detta var vår sista chans eftersom det inte finns större expanderande pluggar (vad jag har förstått). Det var under tystnad som maken målmedvetet tryckte in de nya pluggarna, första hålet var fortfarande för stort och då höll vi nästan på att börja gråta men resten av hålen passade som tur var så vi fick göra ett nytt hål och helt enkelt strunta i det som hade blivit för stort. Puh, det där med att montera saker tar alltid så mycket längre tid än man tror men jag är hur som helst så himla stolt över att maken gjorde detta själv. Vi har ju annars alltid tagit hjälp av Fixar-Jocke eftersom vi är allt annat än händiga i detta huset men det är så jobbigt att vara beroende av någon annan så nu fick det bära eller brista och vi resonerar som så att vi får lära oss av våra misstag. Nu hänger tv:n där och det blev så fint! Sen att vi fick sätta alla andra planer åt sidan är smällar man får ta…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.