En look för festligare tillfällen

 Ett alldeles förträffligt tips till er som vill klä er lite festligt men inte riktigt känner för att bära klänning är att mixa och matcha olika material! Här har jag anammat sammetstrenden i byxan som kommer från Newhouse, matchat dem med en vacker silkesblus från Stenströms och rundat av med ett par supertrevliga mockastövletter från Footlight. Att färgen på blusen återfinns i såväl byxan som i skon är spot on enligt mig och att blusen dessutom har en knytdetalj fulländar denna festliga look! Sammet som verkligen ligger i tiden har vi inte bara sett i modesammanhang den senaste tiden, materialet har dessutom flyttat in i vart och vartannat hem och pryder soffor såväl som kuddar och andra möblemang. Är det någon gång man ska bära sammatesplagg så är det nu! Silkesplaggen är en klassiker och alltid en bra investering om du vill bygga upp din basgarderob!

Det finns en story bakom dessa bilderna som bokstavligen får mig att börja gapskratta! Vi skulle nämligen på middag hemma hos goda vänner i lördags och hade hur mycket som helst på vår ”to do list” men det var en sak som var viktigare än resterande punkter och det var att hitta handstöpta ljus till vår adventsljusstake eftersom dessa tvunget skulle vara på plats dagen efter när självaste Första advent inföll. Jag vet inte hur många butiker som jag redan hade besökt i jakten på mina ljus och jag vet inte hur många googlesökningar i hopp om att hitta någon oupptäckt pärla som skulle kunna stilla mitt begär. Till slut fann vi, efter tips från en väninna, en butik inne i stan som hade en mängd olika färger att erbjuda och då fick vi helt enkelt släppa allt och bege oss dit!

För att effektivisera dagen något hade jag redan gjort mig iordning inför kvällen eftersom jag gärna ville hinna med att fotografera denna outfiten, vädret var skit så mitt tänkta location funkade överhuvudtaget inte så det fick bli några snabba bilder längst med en gata i Rörsjöstaden. Lagom tills vi hunnit knäppa av dessa fyra bilder hade Ludwig sett sin chans och brakat loss i blöjan! Regnet hängde i luften och för att lösa blöjbytet kom jag på den briljanta idén att vi kunde gå in i den vackra kyrkan som ligger belägen bara några meter bort. Vi stapplade dit, konkade upp vagnen för alla trappsteg och gjorde oss redo för blöjbytet när vi i samma sekund upptäckte att vi hade glömt kvar skötväskan i bilen! CJ åtog sig uppdraget att springa bort i regnet för att hämta den i bilen medans jag stod kvar i ”skötrummet”  som jag hade hittat i något ”personalliknande rum” när självaste prästen fick för sig att kliva in. Jag ursäktade mig med att vi tvunget behövde byta på Ludwig och tyckte det var passande att dessutom ta oss en titt på kyrkans interiör, hon välkomnade oss och önskade oss en fortsatt fin dag. När maken sedan kom tillbaks med skötväskan och jag åter igen hade gjort Ludwig redo för ett blöjbyte insåg vi till vår fasa att vi hade glömt att fylla på väskan med blöjor!! Förstår ni frustrationen, haha! Det var helt enkelt inte vår dag…

Det börjar verkligen bli en utmaning att fotografera nu när vintern är här: mörkret, det ruggiga vädret och kylan är faktorer som inte direkt gynnar skärpan i bilderna och man måste dessutom hinna med att fota mitt på dagen för så fort eftermiddagen börjar nalkas är förutsättningarna alldeles för tuffa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.