Hur man gör en vacker julstjärna

Det började med att jag såg hur de här vackra stjärnorna figurerade på olika Instagramkonton, jag blev direkt förälskad och efter att jag gjort en grundlig research har jag nu tagit reda på hur man gör dem och tänkte att det vore kul att dela med mig av detta superenkla julpyssel till er här på bloggen. Perfekt att göra med barnen där hemma och ett pyssel där resultatet faktiskt blir häpnadsväckande vackert! Det svåra var att hitta materialet till stjärnorna eftersom man ska använda papperspåsar i samma storlek som godispåsar vilket jag ganska snart insåg blev en rejäl utmaning!

Det gick så långt att min kära make fick söka igenom hela Bilka (i Danmark) en kväll när han var påväg hem från jobbet, en ”påsjakt” som slutade utan något vidare resultat! Själv sökte jag igenom hela Emporia utan att hitta de perfekta papperspåsarna, till en början trodde jag dessutom att det var större påsar så det komiska i det hela var att jag innan jag slutligen fann de här på Panduro (24st for typ 50kr) hade varit inne i butiken en gång tidigare men var då fast besluten om att det var stora pappåsar man använde till stjärnan och de kostade 35kr styck vilket jag tyckte var på tok för dyrt med tanke på hur många jag behövde per stjärna!! Hur som helst, när maken blivit informerad om att det var SMÅ påsar jag behövde gjorde han en riktig hjälteinsats när han såg en snubbe stå och sälja brända mandlar när han var på väg till tåget! Han gick fram till snubben och bad om att få köpa 20 påsar utan mandlar, hahaha! Kan ni föreställa er hans förvåning?? 20 DKK fick han betala för påsarna! Jag blev överlycklig och gjorde min första stjärna som blev superfin men kände att materialet på dessa påsarna var lite väl tunt så jag gjorde ytterligare en insats när jag var på Emporia för någon dag sedan och fann då ”de rätta” påsarna! 

Nåväl, jag använder 8 påsar till en stjärna (till stjärnan gjord på påsarna från ”brända-mandelsnubben” använde jag dock 10st påsar) och det enda man gör är att klistra på varje påse enligt bilden ovan och sedan lägga nästa påse ovanpå. Se till att trycka till ordentligt så att klistret fastnar (jag använde superlim som vi hade hemma), klistra bara ihop 4st ovanpå varandra för annars blir det för tjockt när ni sedan ska klippa till stjärnan.

När ni har två ark á 4 påsar styck klipper ni till en spets enligt ovan, jag mätte med linjal och ritade ut vart jag skulle klippa så att det inte blev ojämnt.

När ni klippt de två ”arken” sätter ni klister på det ena arket enligt bilden ovan och klistrar således ihop alla 8 påsar med varandra. Vänta tills det torkat och dra sedan ut stjärnan enligt bilden nedan.

Slutligen sätter ni klister på den ena sidan av stjärnan och trycker försiktigt ihop den!

När klistret har torkat gör ni ett litet hål (förslagsvis med en pennspets) och drar igenom bandet som ni vill använda och sen är stjärnan klar!!

Den översta stjärnan är gjord på påsarna från ”brända-mandelsnubben” och den nedersta stjärnan är gjord på påsarna från Panduro, snyggt att ha lite olika stilar på dem tycker jag! Nu har jag fått i uppdrag att göra två till min mamma också som blev precis lika förälskad i dem som jag!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.