Behandling av ådernät – 2:a behandlingen

Tidigare i veckan var jag på min andra behandling av ådernäten som jag drabbades av under graviditeten, jag skulle egentligen besökt Åderbråckscentrum någon vecka innan men jag blev sjuk och bokade därför om tiden. Det har alltså gått nästan 8 veckor sedan första behandlingen och som jag skrev i detta inlägget  (som ni hittar här, klick) så kunde man se hur ådernäten försvann i samma sekund som läkaren injicerade det skleroserande läkemedlet. Det som hände där efter var att jag fick en rodnad i huden som hade lagt sig fram tills kvällen, jag hade även kvar märken efter nålsticken i ett par veckor. Ådernäten hade till viss del försvunnit tills andra behandlingen men jag hade fortfarande en hel del kvar, vi valde att ta det väldigt försiktigt första gången eftersom jag gärna vill undvika missfärgningar. Det är större risk för missfärgning i huden om man sprutar in för mycket läkemedel vid ett och samma tillfälle (dessa försvinner dock tids nog så det är inget permanent) vilket dock många väljer att göra eftersom man betalar per tillfälle. För min del känns det bättre att gå försiktigt framåt, dels för att se hur min kropp reagerar på injektionen men också för att jag helst slipper missfärgningar.

Bilderna ovan tog jag dagen efter min andra behandling, de mörka märkena är efter nålsticken. Nu väntar jag med spänning på hur detta kommer att se ut efter några veckor, min läkare tror att jag kommer behöva ytterligare en behandling och sen kommer allt att vara borta. Oj vad glad jag blir om det stämmer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.