Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Ludwigs 1års dag!!

Ludwigs första födelsedag, tänk att för ett år sedan låg jag och kämpade i ytterligare ett par timmar med att få ut honom och idag sitter han här och äter helt själv. Tiden går verkligen så himla snabbt när man har barn, det här året känns nästan som att man har tryckt på spolknappen precis som man kan göra när man ser på film. Jag vill verkligen att Ludwig ska få alla de fina traditioner som jag själv minns från när jag var liten och en tradition var att familjen alltid kom in och sjöng på morgonen när man fyllde år, man var alldeles spänd av förväntan och jag minns att jag alltid hade så svårt för att sova just den natten.

Strax innan sju idag var det faktiskt Ludwig som väckte oss, vi hade burit in honom vid tretiden när han inte längre kunde somna om i sin egen säng. Innan han blev alldeles klarvaken sprang CJ ner och hämtade paketet som vi hade köpt och tände ett levande ljus sen var det dags för skönsång. Ludwig sken upp som en sol och förstod att någonting inte var som det brukade så han satt snällt och observerade sina föräldrar som gjorde sitt bästa för att han skulle få den rätta födelsedagsstämningen. Han öppnade sedan paketet och blev alldeles lyrisk när han såg innehållet, en liten leksakshund som hoppar omkring när man trycker på magen. Utöver denna leksaken fick han även det fina födelsedagståget samt en mätsticka som ska hänga på väggen på hans rum.

Efter en stund gick vi ner och förberedde bananpannkakor med blåbär till frukost sen blev det lek i någon timme, till mellanmål fick han sin favoritfrukt apelsin och till lunch tillagade vi makaroner med falukorv.

Vi som trodde att Ludwig skulle hoppa över krypandet och börja gå direkt hade helt fel, nu har han lagt ålandet bakom sig och kryper snabbt som en vessla precis överallt. Han har fortfarande inte gett sken om att börja gå men går väldigt stadigt längst med möbler och när vi håller honom i händerna, jag tror att det kommer dröja någon månad till innan han tar sina egna steg och jag hoppas innerligt att han lär sig gå innan det är dags för förskolan. Vad gör man annars??

Efter lunchen begav vi oss till LEO’s Lekland, det blev Ludwigs premiärbesök på lekland och han var helt chockad. Varken jag eller CJ har varit där tidigare men vi kunde genast förstå varför barnen vill dit, wow så mycket roliga hoppstationer och rutschkanor det fanns där. Än så länge fick Ludwig hålla sig till den lilla avdelningen, där fanns ett litet bollhav samt en mindre rutschkana som vi självklart provåkte. Ludwig träffade en jätte söt liten tjejkompis där som han hade roligt med, annars var han väldigt avvaktande och observerade mest de andra lite större barnen som härjade omkring.

När vi kom hem tillagade vi fiskburgare och efter det tog vi en lång kvällspromenad, nu ligger Ludwig och sover och jag tror att han är mer än nöjd med dagen. Om ett par veckor ska han ha födelsedagskalas så då fortsätter firandet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.