Ludwigs första kalas

Puh, vilken helg! Jag hade behövt ha helg ifrån helgen känner jag! I fredags ägnade vi precis hela dagen till att förbereda allt inför kalaset, jag var iväg och handlade sedan städade vi hela huset och slutligen spenderade vi timmar åt att få allt pynt på plats. Kalaset blev alldeles alldeles perfekt och bättre än jag någonsin hade kunnat föreställa mig, jag tycker att pyntet på ett kalas gör så otroligt mycket och visst fick vi till det här hemma? Det är ändå något visst med 1års kalas så vi ville gå lite bananas, under söndagen hostade jag en Babyshower så pyntet användes i dubbel bemärkelse och mycket av pyntet kommer jag kunna återanvända flera år.

Jag beställde en ”Happy Birthday”-girlang, ett antal pom-poms samt några Pin Wheels. Givetvis blev det även en hel del ballonger, dels en 1:a men även ett gäng med blå hjärtan samt konfetti inuti. När vi blåste upp ballongerna insåg vi att konfettin la sig på botten av ballongerna och för att få den att fastna på kanterna testade vi allt från hårspray till saliv och kom slutligen fram till att Ludwigs D-droppar funkade bäst, vi droppade alltså i ballongerna och efter att vi blåst upp dem skakade vi dem och då fastnade konfettin där D-dropparna smetats ut. Vi tillverkade en hemmagjord ballonggirland av ståltråd som vi sedan fäste med häftstift på väggen ovanför väggskåpet som fick agera presentbord. Sist men inte minst hade jag köpt ljusblå handstöpta ljus och givetvis åkte även Ludwigs födelsedagståg fram på bordet.

Vi bjöd på varmrökt lax-sallad med rom- och örtsås och rundade sedan av kalaset med en supergod prinsesstårta i ljusblå marsipan. Det är nästan lite ledsamt att Ludwig inte kommer minnas denna födelsedagen men jag har dokumenterat den väl och tidigare idag beställde jag en Fotobok (en av födelsedagspresenterna från oss) med bilder från hans första år i livet och där blev det såklart även bilder från kalaset.

Ni skulle sett Ludwigs min när han såg allt pynt på morgonen när han vaknade, han tittade med stora ögon på ballongerna och pekade med sitt lilla finger, jag tror bestämt att han var väldigt nöjd med vår insats! Jag hade dukat och pyntat kvällen innan för att det inte skulle bli för stressigt på självaste bjudningsdagen, det är verkligen mitt bästa tips när man ska ha bjudningar! Där är jag och min man så ciml olika, han tyckte att vi skulle både städa och pynta på morgonen innan bjudningen! När han insåg hur många timmar vi faktiskt hade lagt ner efter att vi var klara erkände han att han varit något av en tidsoptimist, det är tur man kompletterar varandra på vissa bitar. Haha!

Ludwig fick så otroligt många fina presenter, han fick bland annat ett litet kök som redan har använts flitigt. Han fick även pengar till att köpa ett skrivbord med tillhörande stol samt en del leksaker som både piper och blinkar.

One comment on “Ludwigs första kalas

  1. Så fint det blev och fina bilder på Ludwig, det ser ut som om han gillade det. Han är så söt i sin lilla fluga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.