Vårt kök

Okej, nu bombarderar jag er med bilder från vårt kök. Jag har fått en hel del frågor på Instagram om jag kan ta bilder på vårt kök, jag har förstått att ni är en del som går i renoveringstankar och gärna vill ha inspiration! Anledningen till att jag knappt har visat upp köket är för att detta rummet har blivit lite av ett ”avlastningsrum” för oss där precis allt skräp hamnar, då menar jag allt från återvinning till nycklar och post! Ja precis allt, det känns i princip alltid stökigt här inne och därför blir det inte heller att jag fotograferar detta rummet. Vi har dessutom inte hunnit ”inreda” det något särskilt, jag vill tex ha en lampa i fönstret och sen tänker jag mig lite trevliga detaljer här och var men nu gjorde jag ett tappert försök och stylade det lite smått!

Köket är renoverat 2007/2008 så det är inget nytt kök men jag gillar det, luckorna är tidlösa och jag är så glad att de som renoverade köket valde en neutral inredning, även om det nu har tio år på nacken så upplever i alla fall inte jag att det som gammalt och omodernt. Jag gillar även den mörka stenskivan som passar väldigt fint till både luckorna och kaklet, sen hade jag gärna haft något liknande vid vasken men det har säkert varit av praktiska skäl som man la en rostfri där. Vi har en inbyggd diskmaskin i modell mindre bredvid vasken och jag förstår verkligen inte varför man inte satte in en normalstor diskmaskin i ett så pass stort kök, det stör mig ganska mycket för nu när vi ska byta diskmaskin finns det liksom ingen naturlig plats som rymmer den storleken som vi vill ha utan vi tvingas nog att köpa samma stolek igen och den är för liten.

På golvet ligger det ett stengolv med värmeslingor, detta gillade jag inte alls när vi flyttade in utan jag hade gärna sett att det var brädgolv på hela nedanvåningen också men med facit i hand så är det verkligen praktiskt med stengolv både i köket samt i hallen som vi har samma golv i. Att köra in barnvagnen på ett trägolv när det är dåligt väder hade inte varit någon hit, likaså spills det en hel del när man lagar mat och då hade det heller inte varit så praktiskt med ett trägolv.

Längst med vasken har vi en bardisk som mynnar in i middagsrummet och herre min gud vad denna bardisk har varit populär då vi har haft middagsbjudningar, det är faktiskt en supersmart lösning för under tiden som vi har fixat i köket så har gästerna stått där och sippat på en drink och kunnat socialisera med oss trots att vi har varit i full gång med att fixa middagen. Jag funderar lite på att köpa till några barstolar men jag vet inte om det blir för trångt bakom matbordet men det ska jag undersöka!!

Nu kom jag på att jag glömde fotografera på andra hållet där kylen och frysen står men ni kan skymta dem i bilden ovan, sen ansluter köket till hallen och farstun som har samma stengolv som köket. Jag gillar verkligen att det är så mycket yta i köket, sån kontrast jämfört med hur litet kök vi hade i lägenheten. Helt ärligt förstår jag inte hur vi stod ut i lägenheten för det var verkligen så himla litet, man vänjer sig snabbt vid större! Haha! Ytan i köket är även så praktisk när vi tex firar julafton och midsommarafton här hemma, då kan man sätta upp ett bord i mitten av köket och duka upp för buffé.

Nu är det ju sällan så här städat i köket, jag tog ett ryck idag och körde en storstädning och plockade dessutom undan det som tids nog ska bort när jag skulle ta bilderna. Vi har tex ingen naturlig plats för återvinningen samt pantburkarna som man snabbt samlar på sig så de har tillfälligt placerats under stenskivan i en varsin plastbag från Clas Ohlson, de är för övrigt världens bästa plastbags som rymmer massor!! När man har gäster kan man enkelt bära ner dem i källaren! Snacka om att jag ser fram emot när vi får återvinningskärl i soptunnorna istället!! Vi har heller ingen städskrubb och jag hade så gärna tillfört ännu ett skåp istället för tv:n som vi aldrig använder, den är inbyggd i väggen så det är ett litet projekt om vi ska göra om detta. Samtidigt planerar vi att bygga in nergången till källaren och då hade det passat utmärkt att ha den typen av förvaring där så vi får se hur vi gör. Mikron som står på stenskivan på bilden nedan är också ett sånt irritationsmoment, den är alldeles för stor för att rymmas någon annanstans och vi har helt enkelt inte prioriterat att leta upp en ny som passar i skåpen men det ska göras inom kort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.