Första besöket på Förskolan

Igår fick vi besked om vilken Förskola vi blivit tilldelade och jag måste säg att jag blev positivt överraskad, vi fick vårt fjärde val på listan och Förskolan ligger i princip rakt över gatan. En sten föll ifrån mitt hjärta när vi fick detta glädjande beskedet för jag har varit så himla orolig över att vi skulle få en Förskola på andra sidan stan vilket hade gjort det logistiska till en ren omöjlighet för oss eftersom mannen jobbar i Danmark och redan har lång pendlingstid. Så skönt, då börjar jag att jobba den 1e mars med andra ord! Det känns nästan lite overkligt och idag när jag och Ludwig besökte Förskolan vred det sig lite i magen, tänk att han har blivit så stor så att vi nu ska lämna ifrån honom om dagarna. Tiden går alldeles för snabbt!

Vad tyckte jag då om Förskolan? Mitt första intryck var att det är en STOR Förskola med många barn, på Ludwigs avdelning som tydligen är en ”tillfällig avdelning” fram till sommaren (misstänker att det är en nödlösning som man gjort för att kunna tilldela alla barn en plats) är de dock bara 10 barn på 2st pedagoger. Jag har ingen uppfattning om det är en bra ”ratio-fördelning” men efter sommaren kommer han att flyttas ner till en annan avdelning och där är de 3 pedagoger på 16st barn. Totalt är det 6 avdelningar på Förskolan. På Ludwigs avdelning är det bara barn i samma ålder som han själv (mellan 1-1,5 år) och ni skulle sett hur han sken upp som en sol när han såg alla dessa små knattar, han började genast att ta för sig bland leksakerna och pratade på som bara den så det kändes i alla fall jätte bra sen får man ju lära känna personalen efter hand. Jag träffade dels de två pedagogerna som jobbar på Ludwigs avdelning samt Förste Förskoleläraren. Den tillfälliga avdelningen består av endast två rum så storleksmässigt var väl deras yta ungefär som vårt vardagsrum och matrum tillsammans så det var ju ganska litet men samtidigt så blir det ju enklare att hålla koll på de små så det behöver ju inte vara negativt. Om ni har några erfarenheter får ni mer än gärna dela med er, jag känner att jag är helt ny på det här. Om jag förstod det rätt finns det en kock på Förskolan som lagar all mat, det känns ju bra!

Nu ska jag njuta av min wienersemla (den bästa semlan!!) och dricka upp min kopp kaffe innan Ludwig vaknar, han somnade i vagnen på vägen hem från Förskolan så det gäller att passa på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.