Fotoboken – ett minne för livet (25% rabatt)

-inlägget publiceras i samarbete med Smartphoto

Ludwig fyllde ju ett år för inte så länge sedan och när vi började fundera på vad man köper till en ettåring blev vi fullkomligt idélösa! Leksaker hade han ju så att det räckte och blev över och de ”större” sakerna till rummet visade det sig att han skulle få av sina mor- och farföräldrar i födelsedagspresent så det hela slutade med att vi inte alls visste vad vi skulle ge honom. Efter lite tips från vänner och bekanta kom jag slutligen fram till att den bästa och mest minnesvärda 1års-presenten att ge är en Fotobok från hans första år i livet, något som det ligger både omtanke och en herrans massa jobb bakom. Är det något som jag har varit flitig med under min mammaledighet så är det att dokumentera Ludwigs liv i bilder och det är jag så otroligt glad över att jag har gjort.

Efter att ha spånat runt på nätet efter olika Fotoböcker föll jag för en stilren variant från Smartphoto, jag gick först och främst på utseendet för jag ville ha ett trevligt omslag men blev även så positivt överraskad över hur enkelt det var att sätta ihop fotoboken. Jag valde ett hårt omslag i linne eftersom jag tycker att det inger en sån lyxig känsla, perfekt omslag även för bröllopsbilderna som jag tids nog hade tänkt göra en Fotobok utav. Jag valde ett liggande format i storlek L med svarta sidor i ett blankt premiumpapper, jag älskar att bilderna är ”inplastade”, tycker att fotoböcker annars kan kännas något sköra om bilderna är tryckta direkt på ett vanligt papper.

Det ligger med andra ord många timmars arbete bakom denna födelsedagspresenten och jag känner mig så nöjd att jag faktiskt är ”up to date” med redigeringen på bilderna från Ludwigs första år, nu är fotona dels säkerhetskopierade dels framkallade i en ljuvlig minnesbok. När man har en liten som kräver all ens uppmärksamhet kan det vara svårt att komma igång med att skapa en fotobok men genom att skapa ett konto hos Smartphoto kan man efter hand spara boken och helt enkelt fortsätta att jobba med den när man har tid. På bilden ovan ser ni hur programmet ser ut, man kan enkelt ändra storlek och flytta runt bilderna som man har laddat upp och när man är klar med en sida finns det en ”förhandsgranska-knapp” så man får en överblick på hur resultatet kommer att bli (se bilden nedan). Det finns även massor med effekter som man kan applicera om man vill, likaså olika typsnitt och mallar för hur bilderna arrangeras på sidorna.

Jag vet inte hur många gånger jag har bläddrat igenom albumet och jag blir alltid lika varm inombords! Jag tog mig dessutom lite extra tid när jag skapade boken och noterade datumintervallen då bilderna har knäppts av, på så vis kan Ludwig enkelt räkna ut exakt hur gammal han är på just de bilderna på sidan har tittar på. Jag kan tänka mig att det annars kan vara svårt att avgöra hur gammal han är på bilderna, något som jag själv hade uppskattat om det fanns med i mitt album från när jag var liten.

En Fotobok är dessutom en klockren present att ge bort i exempelvis julklapp, alla hjärtans dag eller andra högtidsdagar och inte minst ett perfekt sätt att ta tag i det nya året genom att summera de bästa minnena från det gågna året. Om ni uppger koden ”THESSAN25” får ni nu 25% rabatt på alla Fotoböcker, Almanackor och Canvastavlor hos Smartphoto så passa på att göra som jag, ta tag i den där Fotoboken och spara dina finaste minnen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.