Behandling av ådernät – 3e behandlingen

Igår tog jag min kära mamma under armen och släpade med henne till Åderbråckscentrum för att göra min tredje behandling av ådernäten som jag drabbades av efter graviditeten, det går sakta men säkert åt rätt håll. Jag har valt att gå försiktigt fram och hellre göra flera behandlingar snarare än att spruta in för mycket läkemedel vid ett och samma tillfälle eftersom det kan orsaka missfärgningar i huden, än så länge har jag klarat mig utan. Behandlingen av ådernäten går snabbt och det gör inte ont, det känns som små nålstick. Efter behandlingen är det viktigt att man bär stödstrumpor i tre dagar men i övrigt kan man leva på som vanligt förutom att man ska undvika hårdträning dessa dagarna.

Mamma passade äntligen på att gå på en konsultation för behandling av åderbråcken som hon drabbades av efter sin första graviditet (snart 40 år sedan!!). Hon har länge velat fixa till sina ben men efter en misslyckad operation (av det ena benet) under 90-talet har det inte blivit av att hon undersökt vad det finns för möjligheter. Det har onekligen hänt en del sedan 90-talet så nu är det hög tid att hon gör ett nytt försök, varför ska man gå runt och må dåligt över något när det går att fixa till det? Det finns dessutom en hel del risker med att ha åderbråck så jag vill så himla gärna att hon blir kvitt dem. Jag tänkte att jag skulle följa hennes resa och visa er här i bloggen, jag vet att det är många som i tysthet lider av åderbråck/ådernät och många gånger vet man kanske inte ens om att det går att fixa till. Det ska bli kul och se före- och efterbilder sen när hon gjort behandlingen, hon kommer fokusera på ett ben i taget och eftersom hon dessutom har en hel del ådernät som behöver behandlas är det en process som kommer att ta lite tid men det kommer vara värt det!

Så här ser mitt ben ut nu (före min tredje behandling), en klar förbättring och enligt läkaren behöver jag nog inte gå på fler behandlingar, det tar ju upp till 6 veckor efter att man gjort behandlingen innan man ser resultatet så jag får helt enkelt visa er det slutliga resultatet om några veckor. Ni finner mina tidigare inlägg här (klick) och här (klick), där ser ni hur det såg ut innan jag påbörjade behandlingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.