Hur jag organiserar vårt skötbord och lite bilder från badrummet

Jag har nog aldrig visat bilder från badrummet så det kan väl ändå vara på tiden, även om vi inte har gjort någonting här inne ännu (mer än att byta toalettsitsen)! Det jag gillar med vårt badrum är att det är lagom stort, jag gillar även att ena väggen är helt spegelklädd för det ger ett intryck av att rummet är ännu större plus att det är enkelt att spegla sig när man ska fixa till sig. Kaklet tycker jag är helt ok, till en början gillade jag inte alls schackrutorna på golvet men nu tycker jag att det ger lite karaktär till rummet! Sen ska vi tids nog måla skåpsluckorna under vasken vita (eller rent av byta ut dem) samt flytta ut den fula röda byrån som vi tog över efter förra ägarna och då kommer golvet göra sig än bättre. Nu när vi ska byta taket kommer vi även passa på att byta ut fönstret här inne och det kommer bli så snyggt, det kommer gå lite längre ner och ge ännu mer ljusinsläpp (jag älskar ljusinläpp!!). Vi funderar även på att göra något av utrymmet där den röda byrån står, kanske bygga in det och använda till förvaring av något slag. Vi har tex ingen naturlig plats som agerar städskrubb idag så kanske skulle vi kunna ha den här inne, vi får se…

Nu till skötbordet, ja ni ser ju att det var ganska svårt att placera det på en bra plats så det fick helt enkelt bara stå rakt upp och ner mitt i rummet! Så himla störigt för det tar upp all yta, jag längtar tills vi slipper skötbordet och helt enkelt kan göra oss av med det! Hur som helst tycker jag att det är ett måste att ha skötbordet så att man har vatten nära till hands, jag förstår inte hur de som har skötbordet inne i barnrummen klarar av det! Nåväl, det underlättar enormt om man har ordning och reda på skötbordet och jag har valt att sortera alla nödvändigheter i olika lådor som jag köpt på Ikea. I en låda har jag de dagliga produkterna såsom barnolja, duschcreme, tops, Bepanten mm. I en låda har jag sorterat de sakerna som behövs när Ludwig är sjuk, såsom termometer, nässug (ett MÅSTE att ha hemma när bebisen är liten!!) med alla tillbehör, alvedon mm. I en annan låda har jag alla tvättlappar i tyg, dessa använder jag till att torka Ludwig med efter blöjbytena (givetvis efter att jag först tvättat honom med en papperslapp och tvål). I en annan låda har jag hans badhanddukar så att de alltid finns nära till hands. En låda använder vi till att placera de kläderna han använder för tillfället, exempelvis om han kan använda pyjamasen en natt till så lägger jag den där i tills dess att den helt enkelt förflyttas till tvättkorgen.

Jag älskar att vi har ett badkar, om vi hade gjort om ett badrum någon gång hade jag sett till att införskaffa ett badkar där jag kan ligga raklång i! Sedan vi flyttade till huset har jag i princip badat badkar en gång varannan vecka (inte på sommaren dock)! Ludwig tycker också om att bada och han fullkomligt älskar badkaret som han fick i julklapp, det är så smidigt för det får liksom plats i vårt badkar så det får stå där mellan användningstillfällena! Det är så svårt att få plats med alla barngrejer, håller ni inte med? Vår källare är till bredden fylld av sånt som vi redan har sorterat ut!

Nu till Ludwigs sjukstatus! Jag som trodde att det var vinterkräksjukan han hade fått eftersom han kräkte ett antal gånger inom loppet av några timmar, nu tror jag dock att det är någon form av influensa han har drabbats av! Igår var han relativt pigg ändå men han var extremt gnällig, han villa bara bli buren precis hela dagen och ingenting passade. Han fick sova i min famn under kvällen när vi såg på serier och sedan gick han och la sig tillsammans med oss i vår säng, så fort vi försökte lägga ner honom i hans egna säng blev han förkrossad. Vid tvåtiden inatt vaknade han och var skållhet (över 40 graders feber) igen så jag gick in med honom på toaletten för att ge honom en alvedon och då kom kräkningarna tillbaks, han kräkte ner hela mig TVÅ gånger till så nu har jag blivit nervräkt fyra gånger. Det är ett under om jag inte blivit smittad!! Jag som ska börjar jobba på måndag!! Nåväl, det är så synd om de små när de är sjuka, jag hoppas innerligt att han blir frisk snart…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.