En kunglig visit på Bjärsjölagård Slott

Förra veckan rundades av med en alldeles ljuvlig slotts-weekend på Bjärsjölagård Slott som ligger beläget i hjärtat av Skåne. Det var jag och bloggvännerna Linda, Maria och Anna som teamade upp för ett dygn i sann prinsessanda. Det är ju ingen hemlighet att jag är fullkomligt förtjust i slottsmiljöer och historien som slotten bär med sig, känslan av att befinna sig innanför väggarna på dessa pampiga byggnader är svår att beskriva. Hittills har jag bott på hela sju svenska slott och målet är att en vacker dag ha besökt alla slott som erbjuder övernattning i Sverige, undrar just hur många det finns?

Nåväl, vi har haft det så otroligt mysigt och även om saknaden efter min lilla Ludwig var alldeles enorm kunde jag verkligen koppla av. Vi anlände till slottet vid ettiden på lördagen och fick ett väldigt varmt välkomnande som började med en liten slotts-/historievandring följt av eftermiddagsfika som givetvis avnjöts med ett glas bubbel. Vi checkade in på våra rum och vid halv fem var det samling i middagssalen, där fick vi en genomgång av kvällens Mordgåtor. Det var första gången jag testade på detta upplägget och jisses så skoj det var, en aktivitet skräddarsydd för teamplar (mer om detta i ett separat inlägg)! Efter middagen satt vi kvar länge och chitchattade vid bordet, jag tror klockan var närmare ett innan jag låg redo i sängen för att sova men trots det dröjde det fram till halv tre innan jag slutligen somnade. Något frustrerande när jag äntligen hade en barnfri natt!

Slottet är helt fantastiskt vackert och som gjort för bröllopsfesten, hade jag inte redan varit gift så hade det blivit ett slottsbröllop för oss! Bjärsjölagård Slott ägs av Hushållningssällskapet och är idag framförallt en konferensanläggning men det finns även möjlighet att hyra slottet vid exempelvis bröllop och man kan även, precis som vi gjorde, besöka slottet över en middag och lösa mordgåtor eller helt enkelt bara göra en liten dagsvisit och avnjuta en ljuvlig söndagsbrunch. Vi tänkte nog göra ett återbesök på slottet redan under konstrundan i april…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.