Döden tar befälet – en annorlunda middag

Höjdpunkten under vår lilla slottsvistelse på Bjärsjölagårds slott var utan tvekan middagen, vi var alla så spända på vad som komma skulle för ingen av oss hade varit på någon ”Mordgåta” tidigare och med facit i hand så blev vi alla helt frälsta i upplägget. Wow säger jag bara, så roligt det var! Vi blev placerade vid ett bord tillsammans med ytterligare två par och innan förrätten serverades fick vi dels en introduktion på hur skådespelet skulle gå till samt se första akten av skådespelet. Vi blev tilldelade en karaktär som hela vårt bord skulle följa genom ett antal scener, i varje rum vi gick in i spelades en ny scen upp.

Det var så spännande, att man befann sig i ett slott gjorde ju skådespelet än mer ”inlevelsevänligt”! Efter första akten gick vi till bords och då stod förrätten serverad, vi fick tid till att diskutera våra motiv och vi blev alla fullkomligt engagerade. Under andra akten fick vi själva välja vilken karaktär vi ville veta mer om och således följa, vi fick även byta karater mellan scenerna och denna omgången gick vi två och två istället för hela bordet tillsammans. Det gäller ju att vara taktiskt för man vill ju ha sett så många scener som möjligt men det är omöjligt att själv se allihop. Jag och Maria fastnade för samma karaktär och bytte sedan karaktär vid varje scen, vi gick nästan vilse mellan scenerna. Haha! Nästa gång vi kom till bordet stod huvudrätten serverad och efter att vi avnjutit den fick vi möjligheten att intervjua varje karaktär i 3min. Herre min gud vad svårt det var, vi misstänkte i princip allihop och även om vi alla slutligen gissade på olika karaktärer så gissade ingen utav oss rätt! Haha!

Nu till menyn!! Jag hade ju inte tackat nej till en repris av denna trerätters ikväll när jag sitter här hemma själv en fredag och knåpar ihop blogginlägg, det riktigt vattnas i munnen på mig när jag tittar på bilderna. Till förrätt fick vi en alldeles ljuvligt krämig soppa på jordärtskocka serverat med chilimarinerade räkor. Till huvudrätt bjöds det på ryggbiff med rödvinssås och potatisgratäng och slutligen rundades middagen av med en variation på choklad med hallon. Allt var så gott! Vi är ju inte det enklaste sällskapet när det kommer till middagar: en är gravid, en är glutenintolerant och en är vegetarian så det krävs en specialanpassad meny minst sagt.

I slutet samlades alla middagsgäster (67st) i en av de stora salarna och där fick vi gemensamt se en sista scen där mördaren slutligen avslöjades! OBS! Bilden avslöjar inte vem som är mördaren! Har ni inte redan varit på ett liknande upplägg så måste ni testa det, det förgyller verkligen en middag och inte minst engagerar alla middagsgästerna till att prata med varandra. Vi satt kvar en bra stund tillsammans med de två paren som satt vid vårt bord, upplägget ledde till att vi började socialisera med varandra vilket vi säkerligen annars inte hade gjort.

2 comments on “Döden tar befälet – en annorlunda middag

  1. Detta måstematch ju genast se till att boka in med mitt tjejgäng, låter verkligen roligt, tack för tips!!

    Jag har ett önskemål, ett trädgårdsinlägg! Ni verkar ha en så mysig trädgård och jag behöver inspo nu till våren, hur stor är er tomt? Vi har en ytte-pytte-tomt men man behöver ju ändå inspireras! Stor kram och en hörlig helg!

    • Ja jag kan varmt rekommendera det, så himla roligt!!

      Åh men det ska jag ha i åtanke, nu påbörjar vi renoveringen av taket på torsdag men efter det ska jag fotografera lite mer i trädgården och skriva ihop ett inlägg. Behöver också inspiration till trädgård för jag vill göra lite förändringar jämfört med hur det ser ut idag. Stor kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.