På jakt efter nytt matbord

När vi köpte huset beställde vi en hel del möbler redan innan vi hade fått tillträde till huset, vi flyttade ju från en liten tvåa där vi exempelvis inte hade något middagsbord så det var massor med möbler som behövdes redan från dag ett och med en liten bebis i magen ville vi lösa den biten snabbt. Middagsgruppen var ett sådant möblemang, vi visste att vi skulle vilja köpa nytt tids nog när vi hade ”bott in oss” och resonerade som så att när den dagen kommer säljer vi helt enkelt bara det gamla. Efter att ha bott i huset i snart 1,5 år kan vi nu konstatera att vi hade rätt, vi behöver ett bord som är mindre känsligt och jag är lite inne på något av det här borden som kommer från Bolia, vi behöver en yta som det inte blir märken på så fort man råkar ställa ett glas utan underlägg. Vi behöver även ett bord med inläggsskiva så att vi, då vi har fler gäster, ryms vid ett och samma bord! Sen är frågan vilka stolar vi ska ha till, jag är ju kär i Y-stolarna men de är kanske inte så praktiska när man har en liten Ludwig som garanterat kommer kladda ner dem….misstänker att fläckar är svåra att få bort från dessa och sen kostar de orimligt mycket dessutom! Vi får se, tror vi kommer börja med att byta ut bordet och sen får stolarna komma lite senare…

Vi är även på jakt efter en lampa ovanför matbordet och både jag och mannen har förälskat oss i Moooi’s Heracleum och kan inte riktigt släppa den…

2 comments on “På jakt efter nytt matbord

  1. Vi har det matbordet som är på bilden med ”fåtöljstolarna” som heter Filur. Vi valde vitoljad ek med vit skiva. Vi är jättenöjda med bordet och bordskivan är väldigt slitstark. Vi har haft bordet i tre år nu och det ser fortfarande nytt ut. Inte en enda repa och smuts är bara att torka bort, fastnar inte och missfärgar inte skivan. Vi har iläggsskivor till vårt bord vilket gör att det kan bli ett riktigt långbord vid större tillställningar, när vi kollade runt på bord var det nästan bara bord från bolia som gick att ha så många iläggsskivor till. Med iläggsskivorna går det att göra bordet 380cm! Så även om bordet kostar lite är det helt klart värt det!

    • Tack snälla för input och va kul att ni är så nöjda med det, har även vänner som har det bordet och säger samma sak. Vi vill också ha inläggsskivor, så mycket trevligare när man kan duka till alla på samma bord. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.