Åderbråcksoperation 1 vecka vs 1 månad efter operationen

Jag har ju lovat er att skriva hur det går med mammas åderbråcksoperation så jag tyckte att det var dags för en liten uppdatering. Jag har nämligen fått så mycket input på inläggen som jag la ut på min insto-story och det är så roligt att höra att det faktum att jag delar med mig av mammas operation faktiskt har lett till att ni är flera stycken som redan har bokat in och till och med hunnit operaras för era åderbråck. Om 1,5 månad är det dags för min kära mamma att operera även det andra benet och jag längtar efter att se det färdiga resultatet när hon är helt klar. Hon är redan så otroligt nöjd med resultatet och jag vet inte hur många gånger hon har sagt det till mig, känslan av att slippa de där ”korvarna” som i princip är omöjliga att dölja även med kläder på för de sticker liksom ut på byxan…

Bilderna ovan är tagna nästan exakt en vecka efter operationen, det ser nästan ut som att mamma har varit med om en fruktansvärd misshandel. Utöver blåmärkena ser man även de små stickhålen där läkaren gick in med en ”virknål” och drog ut åderbråcken. Dagarna efter operationen var benet väldigt ömt, framförallt uppe i ljumsken där man gick in med laser och stängde av kärlet men detta hade läkaren redan förklarat (efter ca 2 veckor var alla ”känningar” borta). Mamma beskrev känslan som att det stramade. Benet var fortfarande ”buligt” vilket är vanligt ett tag efter att man dragit ut åderbråcken men dessa lägger sig tids nog. Mamma passade även på att behandla sina ådernät vid operationen och det kommer krävas några behandlingar för att minimera dessa, allt kommer inte att försvinna eftersom hon har så många och så stora ådernät men bara en lite förbättring kommer ju att göra så stor skillnad för henne…

Bilderna ovan är tagna nästan exakt en månad efter operationen och det är ju helt galet vilken skillnad det är REDAN, jag blev nästan tårögd när mamma skickade över bilderna för jag vet hur dåligt hon har mått över de där förbaskade åderbråcken. Alla ”bulor” är helt borta och hon har bara några svaga blåmärken kvar! Hon har fortfarande många ådernät kvar men de sitter främst på baksidan av benet så de kom inte med på bilderna, jag tänkte att jag ska knäppa av bilder på benet nästa gång jag och mammas ses. Det är så kul att se förändringen!! Till er som undrar har mamma gjort sin operation på Åderbråckscentrum här i Malmö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.