Första cykelturen – en succé!!

Jag önskar att jag kunde visa er Ludwigs minspel första sekunderna när han åkte i cykelsadeln, alltså det var magiskt att se! Han sken verkligen upp som en sol och bokstavligen lyste av lycka! Precis som ett litet barn på tivoli! Så skönt att han gillar att åka cykel eftersom jag fram över ska hämta honom med cykeln på Förskolan, än så länge har jag cyklat hem först och ställt cykeln för att sedan ta bilen/barnvagnen bort till Förskolan. Det är faktiskt så lyxigt att ha en Förskola på nära avstånd så att man när det behövs först kan cykla hemom och lämna av exempelvis väska mm, det blir nämligen en hel del packning om dagarna!

När jag först började leta efter en cykelsadel var jag främst ute efter en som skulle matcha stilen på min cykel och ganska omgående när jag googlade hamnade föll jag för Bobike’s utbud av cykelsadlar som verkligen har knäckt koden när det kommer till att tillverka både stilfulla men även säkerhetsmässigt förstklassiga cykelsadlar. Eftersom jag planerar att cykla ganska mycket med Ludwig så ville jag dessutom ha en cykelsadel som var anpassad för längre turer vilket denna med utökat huvudskydd är. Bältet på cykelsadeln är dessutom utfört så att barnet alltid sitter i en upprätt position, även om det skulle somna, vilket jag tycker är superviktigt! Denna cykelsadeln kommer Ludwig kunna växa i och allt eftersom han blir längre justerar man bara fotstödet och huvudstödet efter längden, jag insåg nu när jag ser bilderna som vi knäppte av att vi behöver justera upp fotstödet något. Vi beställde även ett regnskydd som man kan dra över cykelsadeln när den inte används samt ett säkerhetslås som förhoppningsvis bidrar till att cykel inte blir stulen! Det är dessutom superenkelt att montera av sadeln när man vill cykla utan den eller om man tex vill använda en cykelsadel till två cyklar så behöver man ju bara två monteringsanordningar sen kan man enkelt skifta sadeln mellan cyklarna.

Hittills har jag varit så himla slarvig när det kommer till att använda cykelhjälm men nu när man fått barn känns det som en självklarhet att även vi vuxna ska bära hjälm så jag beställde en till både mig och maken, en billig livförsäkring om olyckan mot förmodan skulle vara framme. För bara någon vecka sedan skedde det nämligen en fruktansvärd olycka på cykelstigen utanför oss, nu vet jag inte exakt vad som hände men man kunde i efterhand se mängder med blod som runnit längst med backen under viadukten så jag misstänker att någon trillat och slagit i huvudet i marken. Folk cyklar som galningar och jag måste säg att jag förmodligen själv inte är helt oskyldig för man är ju konstant under stress när man är på cykeln, på morgonen vill jag hinna fram till kontoret så snabbt som möjligt och efter jobbet vill jag komma hem fortare än kvickt för att hinna till Förskolan och hämta Ludwig så tidigt som det går. Jag har insett att med trafik, rödljus och andra förutsättningar så tar det mellan 30-35 min enkel väg för mig att pendla så varje minut räknas.

Det är många som frågat varför jag inte kör bil till jobbet istället men helt ärligt så hade det tagit precis lika lång tid med bilen eftersom trafiken in till stan under vardagarna för det mesta är helt brutal. Sen vill jag gärna klämma in någon form av motion i veckorna och detta är ett perfekt sätt för mig där jag verkligen nyttjar pendlingstiden alldeles optimalt, hade jag suttit i en bil hade jag behövt allokera träningen till kvällarna och det är inget jag mäktar med för tillfället. Nu får jag totalt in 5h cykling per vecka vilket hade varit svårt att hinna med vid andra tidpunkter! Sen hade det såklart varit betydligt mer bekvämt att köra till jobbet och man hade ju känt sig så mycket fräschare om dagarna om man hade sluppit svettas men man får helt enkelt prioritera….

Egentligen ville jag ha en annan hjälm till Ludwig men den jag ville ha kommer in på lager först i maj så jag fick beställa den här som såklart också är väldigt fin men den andra hjälmen gick mer i stil med den jag själv har och färgerna på cykelsadeln. Hur som helst väger denna hjälmen endast 210g, något man ska tänka på när man köper hjälm till de små eftersom deras nackar helst inte ska belastas för hårt. Ludwig var till en början väldigt skeptisk när jag satte på honom hjälmen men han har redan vant sig.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.