Vecka 3 av takrenoveringen

Nu har vi kommit en bit på renoveringen och det är så kul att se varje steg som tillkommer! Vi velade fram och tillbaks på om vi skulle ha band- eller skivtäckning på plåten och vi var egentligen inte helt säkra på vårt val när vi väl beslutade oss men nu när vi börjar skymta resultatet är vi båda så glada över att vi valde just bandtäckning! Jag resonerade som så att det förmodligen skulle se för plottrigt ut med skivtäckning i och med teglet är så spräckligt och tänkte att det skulle se mer stilrent ut med bandtäckning och oj vad rätt jag hade, det blir så himla fint!! Bandtäckning innebär att man lägger plåten i raka linjer medans skivtäckning hade inneburit att man delar in plåten i ”rutor”, dvs det blir mer skarvar än vid bandtäckning. Vi har även valt att behålla alla mått från det ursprungliga taket och med det sagt menar jag tex bredden på vindskenorna, jag har sett att många som lagt om taket har förändrat denna delen så att den sticker ut längre från taket vilket ger ett modernare intryck. Jag gillar det nätta och vill behålla det gamla så gott det går…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.