Takrenovering vecka 4

Åhh, tänk att det bara är drygt två veckor kvar av renoveringen! Det ska bli så otroligt skönt att bli kvitt ställningarna utanför och äntligen kunna putsa fönstren, de är riktigt grisiga nu av allt byggdamm mm. Jag längtar!!

Samtidigt så är det nu när man äntligen ser lite resultat som det är roligt med renoveringen, än så länge är jag supernöjd med valen vi gjort! Vi valde ju att mura upp skorstenen på nytt i samma tegel som huset och det är jag så glad för att vi gjorde. Nu blir det dock en viss nyansskillnad på detta teglet eftersom det är tvättat men tids nog kommer det blir lika mörkt och fint som det vi har på huset.

Vi har fått nya hängrännor..

…och snart kan skorstenen bockas av på renoveringslistan. Det är bara plåtdetaljerna upptill som saknas!

Nästa vecka kommer takfönstret att monteras och det är jag något nervös för, det är ju så svårt att föreställa sig hur det kommer att se ut och jag vill ju gärna att det ska se snyggt ut. Vi har dessutom beslutat oss för att ha en takstege och tyvärr måste den monteras på framsidan av taket vilket jag är helt emot, det kommer ju se alldeles för plottrigt ut eftersom vi redan har ett fönster där och det grämer mig! Vi behövde egentligen varken ha stege eller taklucka eftersom vi inte har någon kamin men vi känner ändå att vi vill rengöra skorstenen med jämna mellanrum och då måste ju sotaren komma upp på taket så det fick bli en stege.

Jag försökte argumentera som så, att om det nu inte är ett krav för oss att varken ha stege eller taklucka så borde vi väl kunna ha stegen på baksidan av taket men trots att vi inte ”måste ha” något av det så måste vi ändå förhålla oss till reglerna OM vi väljer att ha en stege på taket. Så surt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.