Den perfekta mattan under middagsbordet

Åh va jag älskar känslan av ett nystädat hem, vi gjorde ett ordentligt ryck här hemma igår eftersom vi ska ha middagsbjudning idag och då vill jag förbereda så mycket som möjligt redan dagen innan. Där är jag och mannen så himla olika! CJ tyckte att vi skulle städa, fixa i trädgården, tvätta bilen, åka iväg med återvinningen, handla, duka och laga maten samma dag som vi ska ha gäster (då ska det poängteras att gästerna kommer redan klockan 17:00 och att vi samtidigt har ett yrväder till son som ska underhållas). Ni hör ju själva!! Det är tur vi kompletterar varandra, jag är lite mer tidsrealist och precis varenda gång tackar han mig för att jag såg till så att vi fick gjort det mesta redan innan bjudningsdagen. Haha!

Nåväl, nu till vår alldeles ljuvliga matta som vi nyligen införskaffade oss till middagsrummet! En matta gör så himla mycket till inredningen och jag insåg ganska snabbt att den förra mattan som vi hade var på gränsen till för liten för vårt matbord vilket i sin tur gav ett ”krympande intryck” (stolarna ska helst rymmas på mattan i utdraget läge) så jag har länge suktat efter en ny matta. Denna mattan är precis som den förra i 100% ull vilket är att föredra under matbordet eftersom den är mycket tåligare än andra material om man tex skulle spilla på mattan. Jag gillar verkligen det geometriska mönstret och att mattan är mer blå än vit, vår förra matta var mer vit än blå vilket också gör att fläckar syns så mycket enklare. Jag har blivit en sucker för mattor och när man hittar en sida som Carpetvista blir det lätt att man spenderar timmar framför datorn och planerar nya mattköp, jag älskar den sidan.

Jag tänkte först köra en helhjärtad påskdukning med gula påskliljor men det slutade med ett puderrosa blomstertema ihop med min absoluta favorit brudslöja! Det är så svårt att duka med blommor för jag vill gärna att blommorna ska vara mer i höjd med den övriga dukningen så att man enkelt kan se alla som sitter vid middagsbordet. Nu kom jag på att jag glömde levande ljus så jag sätter eventuellt dit någon liten ljusstake också…

Det har tagit tid men nu äntligen känns det som att vi börjar bli klara med ”köksutrustningen”, jag är så nöjd med vårt nya stengods och även våra bestick och dricksglas. Det som fattas är ett par fina salladsbestick och övriga uppläggningsbestick sen är vi ganska kittade på det fronten.

   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.