Status takrenovering

Jag inser att jag totalt har glömt bort att uppdatera er kring takrenoveringen som i princip har hunnit att bli klar, vi har bara ett litet issue kvar som måste lösas! När byggarna monterade takfönstret inne i badrummet så blev det nämligen snett! Tydligen så har man utgått ifrån golvet inne i badrummet när man monterat detta, dvs satt det rakt i linje med golvet. När man sedan kommer till ”plåtlängderna” ute på taket så har man lagt dessa utifrån ”brandväggen” mot grannen och tydligen så är denna väggen SNED, tjusningen med gamla hus!! Detta innebär att plåtlängderna ser ju raka ut medans fönstret mot alla dessa raka linjer ser snett ut, det skiljer så mycket som 2,5cm från den övre till den nedre kanten på taket!! Vi har varit väldigt kluvna till om vi rent av bara ska acceptera snedheten eller om vi ska försöka att räta upp det, det går ju såklart att räta upp det men fönstret som är topphängt mår väl bäst av att man har utgått ifrån golvet. Jag har pratat med min kompis Per som har byggt ett antal hus och renoverat flera och han menar på att den marginella justering med största sannolikhet inte kommer att påverka fönstrets funktion så vi är nog inne på att få det fixat. När detta blir av är dock lite oklart då snickaren var på semester hela förra veckan men förhoppningsvis blir det inom någon vecka….

I helgen ska jag passar på att knäppa av lite nya bilder på huset så att ni ser det färdiga resultatet, det är såååååå fint! Skillnaden jämfört med när vi flyttade in i huset är gigantisk och man kan inte annat än att känna sig lite mallig över det faktiskt är vi som har fixat till huset utefter våra önskemål och preferenser.

Vi valde även att plocka bort denna gigantiska växten som har slingrat sig kring den gamla hängrännan och med facit i hand är jag så nöjd med detta beslutet, den såg ganska stökig ut och var mest bara i vägen var gång man skulle öppna dörren. Nu har vi nya hängrännor och plåtdetaljer runtomkring hela huset och rosen som vi har behållit ska vi sätta upp med en spaljé mot husväggen, jag tycker det blir så ”prydligt” och mycket finare när man monterar växterna ordentligt snarare än att bara binda upp dem med snören som vi har gjort hittills. Hoppas bara vi får in rosen inuti spaljén nu men jag litar blint på ”Fixar-morfar” som har fått det i uppdrag…

Bredvid rosen ska vi plantera någon vacker blomma, jag har bara inte valt vilken än men jag ser så mycket fram emot att sätta min egen prägel på trädgården också. Vi har ju kommit en god bit på framsidan med tanke på att vi lagt smågatsten och fixat staketet samt planterat lavendel längst med hela staketet, jag hoppas innerligt att de kommer blomma i år! Gräsmattan är det dock lite värre med för den har tagit ytterligare stryk efter att vi haft byggställningarna ståendes där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.