Vår trädgård

I år blir det fokus på att komma igång med trädgården och vi har redan kommit en bit på vägen. Ni som följer mig på Instagram har säkert sett att vi har haft fullt upp med att få bukt på gräsmattan och vi har trots allt jobb som vi lagt ner en bra bit kvar innan den är ”OK”. Vi har bestämt oss för att ge den en chans i år men får vi inte bukt på då så den kommer vi tills nästa år att ta död på det befintliga gräset och helt enkelt rulla ut en ny gräsmatta. Vår gräsmatta har drabbats av precis allt man kan tänka sig, på ett område har vi problem med mossa, ett annat har vi fullt med ogräsliknande småblommor och över hela gräsmattan har vi problem med maskrosor. Vi har i vart fall införskaffat oss en superbra maskrosdödare som ändå är ganska rolig att nyttja och känslan när man får upp hela roten är ju magisk! Jag vet inte hur många hål som jag har gått och täppt igen med jord efter att Calle har gått loss med denna maskinen, haha! Vi har verkligen fått ett nytt gemensamt intresse, något som jag aldrig trodde att jag skulle få men det blir helt enkelt annorlunda när det är ens egna trädgård. Då är det kul att göra den fin…

Till vänster på bilden ovan ska ”fixar-morfar” hjälpa oss att bygga ett litet trädäck (förhoppningsvis inom en snar framtid, jag vill gärna ha det på plats innan sommaren), detta ska nämligen bli vår grillplats där gasolgrillen ska stå samt en ”arbetsbänk” och kanske även någon sittplats så att männen kan ”hänga där” medan de förbereder maten (haha, det var iaf Calles argument) när vi har bjudningar. Till höger i bilden vill jag ha två odlingslådor där vi ska odla exempelvis jordgubbar, sallad och någon trevlig krydda men jag har insett våra begränsningar så det kommer vi att fixa med först nästa år. De där buskarna till vänster i bilden vill jag ersätta mot några andra finare buskar eller dylikt, förslag mottages gärna. Jag tycker nämligen att det kan vara fint att gränsa av grillplatsen med något men jag är inte alls förtjust i de buskarna som står där.

Vi har ju hål i vårt staket in till grannen till vänster (min kollega) vilket är supermysigt under somrarna och man spontant kan kika in till varandra, dock behöver vi nog ha en grind med lås där så att vi kan ha Ludwig fritt i trädgården utan att behöva ha konstant uppsikt. Vi har även en liten grind in till grannen på baksidan (som ni kan skymta i bilden) men den vill jag gärna bomma igen för plötsligt står den bara öppen efter att deras lilla flicka fått för sig att smyga in i trädgården och glömmer att stänga den efter sig och det känns så otryggt att Ludwig skulle kunna smita ut och ta sig ut på gatan om vi inte har uppsikt. Vi har ju annars en väldigt instängd trädgård vilket jag tycker är skönt för då kommer Ludwig kunna hänga här ute i tid och otid utan att man behöver oroa sig för att han springer ut någonstans.

På bilden ovan skymtar Ludwigs lekstuga som vi nu äntligen (med hjälp av ”Fixar-morfar”) har lyckats ta oss in i (vi blev ju av med nyckeln) så nu blir det fokus på att fixa till den invändigt, jag tänkte möblera med ett bord och några stolar och sen ska han även få ett litet kök från Ikea av mormor och morfar. Han älskar nämligen sitt kök som han han fick i födelsedagspresent så det kommer nog bli uppskattat att ha ett även i lekstugan. Vi tänkte även köpa en liten sandlåda som ska placeras i anslutning till lekstugan.

Till höger på bilden ovan kan ni även se att vi odlat nytt gräs, denna delen av gräsmattan var nämligen drabbad av mossa så nu har vi gjort en insats och fått bort det mesta och hoppas på att det nya gräset ska växa till sig och bli fint.

Den lilla rampen vid grinden blev ett resultat av att vi tvingades att höja marknivån på framsidan när vi fixade till uppfarten, jag tycker att det blev en riktigt bra lösning och i bästa av världar hade jag ju sett att smågatstenen hade fortsatt hela vägen där singelstenen ligger samt där vi på baksidan har vanliga plattor men det hade blivit en riktigt dyr historia.

 

 

Jag gillar lösningen med fläkten, att man försökt dölja den så gott det går med murgrönan. Dock behöver buskarna klippas snart ser jag, det är nämligen viktigt att det inte växer in något i fläkten så det gäller att underhålla den.

Vi har våra funderingar på att hugga ner äppelträdet som täcker den platt-belagda platsen på bilden ovan, det tar dock emot för jag gillar verkligen våra träd som ger trädgården sådan personlighet men vi hade nämligen tänkt bygga ett cykelskjul här så att vi har en bra plats att ställa våra cyklar på och då blir det lite krångligt när trädet står i vägen. Just nu ser det ut som en sophög på denna platsen för jag har bara placerat all smågatsten där, jag vet inte riktigt vart vi ska förvara denna eller om vi ska försöka att sälja den men det är så liten mängd så frågan är om det är lönt.

Tids nog har vi planer på att bygga in källar-nergången så här ska vi inte göra så mycket just nu i alla fall, kanske placera några fler krukor och möjligen någon gullig bänk så att man kan slå sig ner med en kopp kaffe. Jag vill även ändra om lite vad gäller blommor mm i trädgården men jag tror att det får bli nästa års projekt, först måste vi komma igång med trädgården och det som redan finns där.

2 comments on “Vår trädgård

  1. Vilken härlig och mysig trädgård ni har, jag fullkomligt älskar de olika vrårna då de bildar olika rum i trädgården. Det tar sån tid att få till den känslan i ett nybygge= kalhygge 😂😂

    • Jag älskar verkligen vår trädgård, sen är det en hel del jobb kvar innan den blir som jag vill ha den! 🙂 Ja, äldre hus har ju oftast lite mer personlighet i sina trädgårdar men samtidigt kan ni ju skapa er trädgård exakt hur ni vill ha den! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.