Hemgjord glass – en hit för barnen

Igår när jag kom hem från jobbet och hade hämtat Ludwig var jag fullkomligt slut! Ludwig var på riktigt dåligt humör och fick vredesutbrott efter vredesutbrott, han var både trött och hungrig så jag förberedde genast lite middag åt honom som han åt med god aptit. Efter middagen var precis all energi som bortblåst från mig så jag satte på ett avsnitt av Pippi Långstrump på paddan (försöker undvika paddan så mycket som möjligt och oftast är han inte ens intresserad av den) och gav honom en hemgjord glass som blev en hit. I 20 min satt han och mumsade på denna ”nyttiga” glassen och åt upp precis allt! Det var en kollega till mig som tipsade om att göra glass av smoothie så tidigare i veckan gjorde vi en extra omgång av vår gröna smoothie som vi dagligen dricker till frukost, så himla smart och jag kände bara att jag var tvungen att dela med mig av detta tipset även till er!

I vår smoothie har vi följande ingredienser: banan, avokado, (ibland spenat men jag har blivit allergisk så just nu kör vi utan), frusen mango, pressad citron, olivolja, keso och mandelmjölk.

Efter att Ludwig hade ätit upp sin glass blev det genast badkaret, fy för böveln som han ser ut efter att man hämtar honom från Förskolan! Det första jag gör när jag kommer hem med honom är att kasta hans kläder i tvätten, tvätta hans händer och sätter sedan på honom en pyjamas. På bilderna riktigt ser man hur skitig han är i håret, han har grus precis överallt!

2 comments on “Hemgjord glass – en hit för barnen

  1. Den glassen får vi testa här hemma:) skulle inte du kunna skriva ett inlägg om vad man ska tänka på när barnen börjar förskola, tänker på vilken typ av kläder man ska ha, är det ex. mjukisbyxor eller mer jeans barnen har där, hur mycket kläder behöver man? hur många ombyten, hur man gör med nappar osv samt ytterkläder och skor. Tänker just nu att vi ska ha kläder som enbart används på förskola och andea hemma. Men ja tips på allt som kan vara bra att veta vore så bra att få, även tips på hur och när ni packar inför förskola. Känns som en djungel just nu, vår kille kommer börja i slutet av augusti när han är 1,5 år, kommer gå 4 dagar i veckan och jag börjar med att jobba 50% , kommer helt klart bli en omställning! Tack för en inspirerande blogg med fina bilder!

    • Hej, jo men självklart kan jag göra det! Jag vet exakt hur det kändes, vi hade noll koll men man kommer som tur är in i det ganska snabbt! 🙂 Tack snälla, så kul att du gillar bloggen! Inlägg kommer inom kort!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.