Ludwig ska få ett syskon…

…om allt går som det ska vill säga. Jag är egentligen lite emot att att berätta det i så tidigt stadie men denna gången har det varit extremt svårt att dölja. Dels har jag redan lagt på mig så många +kg och magen är lika stor som när jag var i vecka 25 med Ludwig vilket är helt galet, sen mår jag dessutom fruktansvärt dåligt vilket såklart har speglat av sig här i bloggen eftersom jag knappt har haft ork till att uppdatera. Jag är bara i vecka 16 så det är lång tid kvar men förhoppningvis ska allt gå bra även denna gången.

Med andra ord är jag fri från cellförändringarna som jag opererades för i slutet av förra året och jisses vilken lättnad det var när jag fick hem brevet efter min senaste kontroll, jag brast ut i tårar och det kändes som att en sten föll från mitt hjärta. Ganska direkt bestämde vi oss för att vi skulle försöka bli gravida och jag hade ju tänkt att det skulle ta åtminstone ett halvår men istället blev jag gravid direkt, vilket jag såklart är oerhört tacksam för men BF blev inte alls särskilt planerat då det till en början var beräknat tills den 24/12!! Efter kub-testet har dock BF tidigarelagts och därmed gav jag upp tankarna om att jag kanske skulle klara av att gå över tiden den här gången så att även denna bebisen blir ett januaribarn. Det känns nämligen så märkligt att det kommer skilja nästan exakt 2 år mellan Ludwig och hans syskon men rent årskulls-mässigt blir det bara 1 år. Undrar om det kommer att märkas stor skillnad rent utvecklingsmässigt när de växer upp? Någon som har erfarenhet? Vi är oavsett så glada och just nu räknar jag dagarna tills vi får träffa vår nya familjemedlem, jag ser också så himla mycket fram emot att det där envisa illamåendet ska försvinna för just nu är det olidligt. Vissa dagar ligger jag däckad och kommer knappt ur sängen, vissa dagar mår jag OK men illamåendet ligger hela tiden där som ett moln och gör tillvaron tuff för mig. Så här mådde jag inte alls när jag var gravid med Ludwig!

Foto: Aleks

12 comments on “Ludwig ska få ett syskon…

 1. Grattis!!!
  Hoppas illamåendet släpper snart

 2. Grattis! Jag är i v15 och har beräknat datum den 31/12 (av alla dagar)! Blir roligt att följa dig framöver. Mitt illamående gick över i v13, hoppas att det försvinner snart för dig med! Kram

  • Tack och detsamma till dig! <3 En väninna till mig födde på Nyårsafton förra året! 🙂 Kram

 3. Stort grattis! Så underbart härligt att Ludwig ska bli storebror!! ❤️❤️

 4. Grattis till er! 🙂 <3

 5. Stort grattis till kommande äventyr!

  Vi har nästan exakt 1,5 (ett kalender) år mellan våra barn som nu är nästan 5 och 6.

  Vi önskade oss tätt mellan våra barn eftersom det är 11 (!!) månader mellan min man och hans bror och de har en superfin relation och verkligen hade en härlig uppväxt tack vare att de är så nära varandra i ålder. Nu är våra barn ganska olika och fram tills för ett år sedan var det bitvis utmanande med två så små barn (med stora och fantastiska viljor och personligheter). Men nu är det fantastiskt! De leker tillsammans och backar upp varandra mycket mer än tidigare.

  Rent utvecklingsmässigt skulle jag säga att de haft nytta av att vara två -de snappar ju upp allt! Nästanfemåringen har ju till exempel lärt sig läsa (hjälpligt) tack vare att den stora gjort det, de räknar, klurar, lär sig förhandla, hjälper varandra att klättra så högt som möjligt i diverse träd, simmar, cyklar osv -båda vill ju kunna allt den andre kan! Till hösten börjar den äldsta förskoleklass och det ska bli spännande att se hur det blir för dem att vara ifrån varandra! Förhoppningsvis för det dem ännu närmre 😊. Den lille är också lite försiktigare än den store så det känns bra att veta att hans bror finns där när det är dags för honom att börja skolan nästa år 😊.

  Det här kommer bli jättebra!

  För mig fungerade ingefärste, åksjukeband och åksjuketabletter bra mot gravidillamåendet. Jag fick också akupunktur mot det kolla upp wallmarks.org (Calle är otrolig! Finns i Slottstaden. Han kan dessutom, om man är nyfiken, avslöja om det är en flicka/pojke genom att känna på pulsen 😉)

  • Tack snälla för att du delar med dig och för lyckönskningarna!

   Ska bli spännande att se om det blir samma för oss, att den lille tar efter den store och faktiskt lär sig snabbare. 🙂

   Jaga ar redan testat åksjukebanden och de hjälpte inte alls på mig, har fått utskrivet tabletter men inte velat ta några än men fortsätter det så här blir jag nog tvungen till att testa.

   Tack för tipset, ska kolla upp den kliniken och så spännande att han utifrån pulsen kan avslöja könet! 😉

   Ha en fin dag

 6. Stort grattis! Vad roligt med ett syskon! Och fantastiskt att det gick på första försöket! 🙂 Här försöker vi skaffa ett syskon till vår grabb på 15 månader (född mars 18), hade också önskat tätt mellan syskon, men det tog 4 år och 2 misslyckade ivfer innan vi plussade naturligt med sonen, jag har dålig äggreserv, vi har nu försökt ordentligt sedan i april och ska börja med hormonsprutor i höst. Så håller tummarna för syskon här också 🙂

  • Tack snälla! <3 Ja jag är så tacksam för att det gick så lätt, känner många som har haft svårare för att bli gravida och det är verkligen ingen dans på rosor. Jag håller tummarna för att det ska gå lite snabbare för er denna gången. Stor kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.