Hur jag arkiverar mina bilder

En återkommande fråga som jag får ganska ofta är hur jag har valt att arkivera mina bilder, man tar ju en hel del foton när man bloggar så det blir lätt en enda stor röra på datorn. Det tog ett tag innan jag själv kom fram till hur jag enklast skulle hålla koll på alla foton som jag tar och att komma ihåg att säkerhetskopiera dem med jämna mellanrum men nu har jag ett system som jag tycker fungerar alldeles utmärkt, sen är såklart tiden en bristvara så det är inte alltid man är i fas med redigering/säkerhetskopiering.

Hur som helst så har jag en mapp för varje år (som ni ser på bilden ovan) som ligger sparad på hårddisken på datorn, i varje mapp har jag sedan en mapp per månad där jag sparar alla bilder jag löpande knäpper av på tex Ludwig/huset/outfits (se bild nedan). När det är något särskilt så som takrenoveringen eller om vi åker på semester så har jag en speciell mapp som ligger sparad under respektive årsmapp (som i år har jag tex dokumenterat takrenoveringen väldigt flitigt, tidigare år har jag flertalet semestermappar som jag döper till namnet på landet som vi rest till).

Målet är att en gång i månaden säkerställa att jag har raderat alla bilder som jag inte vill spara och hunnit redigera de bilderna som jag vill arkivera och när det är klart så kopierar jag bara den mappen och klistrar in på min externa hårddisk som jag har byggt upp på samma sätt. Nu har jag dock insett att jag snart behöver radera bilder från datorn för att frigöra lagringsutrymme så jag behöver införskaffa ytterligare en extern hårddisk (se bild nedan) så att jag har allt sparat på två olika ställen ifall något skulle hända med en av de externa hårddiskarna.

Puh, det är ett evighetsjobb men jag känner ändå att jag har ordning och reda så länge jag ligger i fas med att gå igenom bilderna vilket jag faktiskt gör nu. De senaste två månaderna har jag knappt tagit några bilder alls eftersom jag mått så himla dåligt, nu hoppas jag på att komma ikapp lite under semestern för jag vill gärna dokumentera Ludwigs utveckling och det händer så mycket bara på en månad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.