Åderbråcksoperation före- och 4 månader efter operationen

Nu har jag länge tänkt att jag skulle skriva en liten uppdatering kring min mammas åderbråcksoperation och hon skickade faktiskt den högra bilden ovan redan den 24/6 men tiden har bokstavligen rusat iväg och jag har inte hunnit med alla inlägg som jag hade tänkt mig. Det är alltså nästan exakt 4 månader efter operationen, poängteras bör dock att på den vänstra bilden (före-bilden) hade mamma precis kommit hem från 2 veckors solsemester i Indien så hon var ju ganska brun om benen där vilket såklart döljer ådernäten en hel del men ni ser ju tydligt ”korvarna” av åderbråck på låret, vilket idag är ett minne blott. Mamma kan fortfarande uppleva en viss knölighet när man känner exakt där vart åderbråcken satt men detta försvinner tids nog, man får ju ha i åtanke att man faktiskt har dragit ut de döda kärlen som suttit där i flera år och vanärat hennes ben. I övrigt har hon inga som helst känningar varken från de gamla åderbråcken eller operationen ifråga.

Så här i efterhand förstår inte mamma varför hon inte har tagit tag i det här tidigare, tänk så många år som hon har gått runt och mått dåligt över dessa förbaskade åderbråck! Nu kvarstår dock en del arbete med ådernäten och hon har nästa tid på Åderbråckscentrum i oktober och även om hon aldrig kommer att få bort alla ådernät så kommer en förbättring att göra så stor skillnad. Jag längtar tills nästa sommar då hon kan gå barbent och faktiskt visa sina ben utan att det tar emot.

Jag har bett mamma att skicka bilder även på vänsterbenet som hon opererade i maj så det kommer en uppdatering även från den operationen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.