När allt går fel…

Usch, jag har en dålig dag idag! Inget går som jag hade tänkt mig så allra helst vill jag bara gå och lägga mig och invänta en ny dag! Först och främst så har jag fått en pigg i foten som jag inte lyckas få ut så jag kan nätt och jämnt gå. Hur som helst så for vi in till stan imorse och tänkte att vi för en gångs skull skulle vara tidiga så att vi kunde komma hem lagom tills lunch men väl framme insåg vi att vi kom fram en hel timme innan de flesta butikerna ens öppnade, småbarnslivet liksom!! När började butikerna öppna så sent som klockan elva på en lördag?? Första stoppet var Kavat för att köpa ett par nya sandaler på rean men givetvis var Ludwigs storlek slutsåld, han växer ju ur dem så snabbt och ska bara ha dem denna sommaren så vi ville inte köpa ett par till ordinariepris. Sen behövde jag verkligen gå på toaletten så vi gick in på Hansa och där visade det sig att toaletterna var tillfälligt avstängda, ni som är/har varit gravida  ni vet att den där blåsan behöver tömmas i tid och otid! Det var bara till att bita ihop! Jag passade på att gå in på Apoteket för min deodorant är slut och givetvis fanns alla sorters deodorants förutom den jag brukar köpa, tydligen hade hela lagret av denna deodoranten blivit stulna. Hur höga är oddsen liksom?? Vi traskade vidare till den nya restaurangen Tugg och tänkte att vi kunde passa på att luncha inne i stan eftersom Ludwig låg och sov i vagnen, jag har länge velat testa denna restaurangen och hört så mycket bra om den. Jag beställde in deras originalburgare och givetvis var den fullkomligt rosa i mitten, vi bad servitören om att vi hade beställt den ”well done” eftersom jag är gravid varpå hon menade på att det inte går att steka den mer för då blir den alldeles bränd. Jo tack, att vara gravid och behöva anpassa allt man äter och dricker är ett sant nöje!! Hon skickade hur som helst tillbaks burgaren och när vi fick in den på nytt var den fortfarande rosa i mitten. Det är inte första gången som jag inte kan få det jag beställer genomstekt, hur ska man göra som gravid då? Brukar ni strunta i dessa rekommendationerna och äta det ändå?

Ungefär där och då gav jag upp, precis allt har gått emot mig idag och även om det är bagatellsaker så är det en sådan dag då minsta lilla småsak blir en tipping-point vilket jag tror beror på att den där piggen i foten gör så förbaskat ont!

3 comments on “När allt går fel…

  1. Jag var noga med att äta köttfärs, vilt, lamm, fågel och gris genomstekt, däremot nötkött kan man äta rosa, livsmedelsverket har inga rekommendationer om att genomstekta nötkött. Låter sannerligen som en riktigt ”skitdag”! Jag hoppas att du får en mycket bättre dag imorgon! Kram!!!

    • Tack för att du delar med dig och är det sant att de inte har några sådana rekommendationer? Jag har hela tiden trott att allt kött ska vara genomstekt men det hade ju underlättat något enormt om man kan äta nötkött rosa!! Vart på Livsmedelsverkets hemsida hittar du denna informationen? Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.