Ett lila blomsterhav och vecka 19

I söndags gick jag in i vecka 19, snart halvvägs….men vem räknar?? Det är en märklig känsla för samtidigt som tiden går så otroligt fort nu när man redan har ett barn så känns det som en evighet tills BF. Beror kanske på att jag har mått så fruktansvärt dåligt den här graviditeten? Nu mår jag i vart fall mycket bättre, mår illa lite då och då men det är hanterbart. Jag har dessutom drabbats av foglossning vänster om svanken ner mot rumpan, det känns bokstavligen som att det hugger och snabba rörelser gör så otroligt ont. Utöver det är jag väldigt trött och blir andfådd för ingenting men annars inga symptom. Jag har inga cravings på något särskilt, mer än att jag har väldigt stor aptit och äter betydligt mer än vanligt. Än så länge känner jag inga tydliga sparkar eller rörelser i magen, vid några tillfällen har det känts som ett fladder men jag är osäker på om det är bebisen som jag känner eller om jag rent av bara är orolig i magen. Jag längtar tills vi ska på rutinultraljudet nu så man vet att allt är bra med den lille sen längtar jag tills dess att jag faktiskt känner att jag har en bebis i magen för det blir lite mer verkligt då….

Enligt min app är bebisen 20cm långt och väger mellan 170g – 220g, mjölktänderna är färdigutvecklade och anlagen för de permanenta tänderna börjar komma. Galet när man tänker på det!

När jag fick syn på detta lila blomsterhav kunde jag inte låta bli att stanna till för att knäppa av några bilder, först var jag rädd att det var tistlar och det hade kanske inte varit så skönt för benen. Utöver mängden blommor kryllade det av humlor och bin så var steg jag tog fick jag först säkerställa att jag inte fick upp en humla under kjolen, haha!

Min mage är redan enorm och jämfört med förra gången jag var gravid upplever jag mig själv som mycket större, så här (klick) såg jag ut när jag var 20 fulla veckor när jag var gravid med Ludwig. Så kul när man kan gå tillbaks i arkivet och jämföra graviditeterna. Jag väger redan 60kg, dvs +8-9kg!! Med Ludwig vägde jag som mest 64kg så jag kommer helt garanterat gå upp mer i vikt den här gången…

2 comments on “Ett lila blomsterhav och vecka 19

  1. Wow så fint och vilka fantastiska bilder. Minns också hur mycket vi längtade efter RUL och att få se bebis igen. Nu är vår kille 16 månader men det känns ändå som igår! Bara nyfiken på hur ni tog reda på kön innan RUL? Vi kunde tidigast få veta detta i 19 fullgångna veckor vid RUL. Kollade även privata men inte heller de gjorde tidigare. Kommer ni gå ut med vad bebis är eller blir det en hemlighet? 🙂

    • Tack rara du! 🙂 Ja man minns allt sånt som igår, det är en speciell känsla. Vi köpte till NIPT-testet och där ser de även könskromosomen så därför vet vi redan nu könet på bebisen, vi kommer berätta efter rutinultraljudet. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.