Hur man gör en blöjtårta

Oj vilken underbar dag vi fick igår! Jag hade styrt en liten babyshower för min kära väninna Jenny som bor i Danmark, inte helt lätt att överraska henne med tanke på att jag på något sätt var tvungen att locka över henne till Sverige. Med hjälp av hennes make bokade vi slutligen in en playdate med barnen här hemma och vi hade bestämt att jag & CJ skulle ordna med lunch i trädgården. Väl här låtsades Calle att han hade glömt köpa bröd till salladen och bad mig och Jenny att köra in till byn och köpa vilket hon genast nappade på! Vi hann bara precis parkera bilen och traska några steg innan resten av ligan hoppade fram runt husknuten och gissa om hon blev överraskad. Lägligt nog bor även Karin här i Limhamn så där hade vi pyntat och förberett med blöjtårta, ballonger, hämtsallader och prinsesstårta, givetvis var det rosa tema eftersom bebisen i magen är en liten flicka…

Jag tog på mig ansvaret att göra en blöjtårta och jag måste säg att jag är så nöjd med den! Det var första gången jag gjorde en blöjtårta och jag tänkte att jag skulle dela med mig av hur jag gick tillväga. På bilden ovan kan ni se steg för steg hur jag byggde tårtan.

  • Använd ett stort paket med blöjor (ca 70st), rulla blöjorna och sätt ett gummiband runt varje blöja.
  • Klipp ut en kartongbotten i den storlek du önskar, jag använde ett ölflak som jag sedan klädde in i aluminiumfolie.
  • Sätt en hushållsrulle i mitten, jag klädde in även denna i aluminiumfolie.
  • Börja med att sätta blöjor runt hushållsrullen och fäst med ett större gummiband. Bygg sedan på så många lager runtomkring som du önskar. Fäst varje lager med ett nytt större gummiband. Finns gummibandspåsar med olika storlekar på gummibanden.
  • Gör samma sak på nästa våning, tills du är nöjd med höjden på tårtan.
  • Knyt ett vackert sidenband runt varje tårtplan och dekorera gärna med en liten nalle eller snuttis högst upp.
  • Slå in tårtan i cellofan, jag tejpade ihop skarvarna och knöt sedan en rosett högst upp.

Det tar sin lilla tid att bygga en blöjtårta men det är så värt det för det blir en del av dekorationen när man sedan pyntar för babyshowern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.