Godaste pizzan jag ätit!

Nu har vi äntligen testat att grilla pizza på vår gasolgrill och jisses vilken succé, utan att överdriva så blev det den godaste pizzan jag någonsin ätit!! Vi fick tips av vänner att köpa pizzadegen direkt från pizzabagaren och det vill jag tipsa även er om! Det krävdes dock en pizza-deg (med all topping) som vi fick vaska innan vi fick till det och herre min gud, jag trodde vi skulle döda varandra här hemma. Båda var fullkomligt vrålhungriga, Ludwig stökade som tusan och vi var oense huruvida vi skulle baka pizzan på bakplåtspapper eller ej. Mannen menade att vi INTE skulle göra det och det fick han äta upp några gånger vill jag påpeka för det var OMÖJLIGT att få upp pizzan från köksbänken (vi har ingen pizza-spade) och det slutade med att maken bokstavligen krafsade ihop allt i en hög och kastade det i papperskorgen. Haha! Andra försöket gjorde vi som jag ville (jag googlade även hur man skulle göra), vi förberedda pizzan på ett bakplåtspapper och drog sedan över den förberedda pizzan på en plåt, sedan drog vi över pizzan på den skållheta pizzastenen.

Recept (ej deg) finner ni nedan:

  • 1 dl creme fraiche
  • 2 st portabellosvamp, tunt skivad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 250 g mozzarella, urkramad och riven i bitar
  • 50 g ruccola
  • 1 citron, juice
  • olivolja

Vispa creme fraichen så att den blir lite lätt rinnig, bred sedan ut den på pizzadegen, strö över rödlöken, mozzarellan och portabellosvampen. Grädda på pizzastenen i ca 10-15 min (man får ha koll på när den blir klar så att inte botten blir bränd). Toppa sedan med ruccola, lite citronjuice och olivolja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.