Ett bakslag i välbefinnandet

Usch, igår mådde jag verkligen inget vidare! Jag antar att jag körde slut på mig själv dagen/kvällen innan och att det betalade sig i efterhand! Först och främst vaknade jag i ett ryck mitt i natten av att jag fick världens krampanfall i höger lår/knäveck/vad/fot, alltså krampen sträckte sig verkligen i hela benet! Jag blev genast påmind om alla krampanfall jag vaknade till när jag var gravid med Ludwig och jag hoppas verkligen inte jag får det lika ofta denna gången! Krampen kom sedan tillbaks under eftermiddagen när jag la mig för att vila en stund, alltså det är på den nivån att jag börjar stortjuta och maken kommer springades för att bistå med hjälp. Ingen av oss vet riktigt hur vi ska göra mer än att jag måste försöka sträcka ut benet, försöka ta några steg och att det sedan ska släppa inom några sekunder men detta håller i sig i minuter!! Det gör så förbaskat ont! Utöver krampen fick jag tillbaks illamåendet under eftermiddagen, jag misstänker att det kanske kan bero på att jag var på sjukhuset för att lämna blodprov (för att kontrollera min sköldkörtel, jag ska ju göra det en gång i månaden under hela graviditeten) för det var likadant sist jag lämnade blod. Kan det påverka välbefinnandet? Det är visserligen bara ett rör med blod jag lämnar varje gång. Nåväl, nu hoppas jag på det bästa och att det bara var en tillfällighet att jag mådde så dåligt. Jag vill bara må bra resten av graviditeten!

Till er som varit/är gravida, äter ni några vitamintabletter? De första veckorna åt jag Folsyra men efter vecka 14 (tror jag det var) gick jag över till att äta vitamintabletten ”kvinna” men insåg att jag nog borde bytt till den som heter ”gravid”. När jag var gravid med Ludwig åt jag nämligen ”gravid-vitaminen” och vet egentligen inte varför jag inte ätit den denna gången men jag tror bara inte jag kommit till skott att köpa den plus att jag redan hade en burk med ”kvinna-vitaminen” hemma. Igår for dock maken iväg till Apoteket och köpte ”gravid-vitaminen” som jag ska äta nu framöver tänker jag. Vad har ni ätit för vitaminer?

Förresten den där poolen som vi införskaffat blev verkligen en succé här hemma igår när vi hade gäster, ett av barnen var fullkomligt lyrisk av att få bada och var mer i poolen än utanför den och badade till smet på kvällen (det var ju så galet varmt!!). Så härligt att se!

6 comments on “Ett bakslag i välbefinnandet

  1. Prova magnesiumtabletter mot kramperna. Funkade för mig när jag var gravid 🙂

    • Ja det har jag också hört men på apoteket ville de att jag skulle rådfråga med min BM innan jag tar magnesiumtabletter, vet inte varför. Men nu har jag iaf börjat ta vitamintabletten ”gravid” och inte haft kramp på två nätter!

  2. Krampen kan bero på magnesiumbrist, testa att käka magnesiumtillskott eller extra bananer så ger sig säkert krampanfallen! Man sover dessutom jättegott på magnesium, jag tar alltid det även om jag inte är gravid!

    • Ja jag tänkte också det men på Apoteket sa de till mig att först rådfråga med min BM innan jag tar magnesiumtabletter, vet inte varför. Köpte iaf vitamintabletten ”gravid” och har inte haft kramp på två nätter nu men jag känner att det är på gränsen att jag kan få det när ism helst så jag ska kolla upp även magnesium.

  3. Jag åt kosttillsskott för gravida, i de finns redan rätt mängd folsyra. Jag kunde inte äta fisk när jag var gravid, mådde så illa av det, så åt omega 3 tabletter istället😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.