Det blir en lillasyster, en liten Elsa…

Åhhh, känslan när man får se den där lilla bebisen på monitorn när man är på ultraljud. Den går inte riktigt att beskriva med ord, det känns så himla overkligt men samtidigt blir det så verkligt när man ser att det faktiskt är en bebis som ligger och sprattlar där inne. Jag har ju inte känt några särskilda sparkar än och barnmorskan berättade att eftersom min moderkaka ligger i framkant så trodde hon att det kommer dröja ytterligare någon vecka innan jag känner något. Skönt att höra för man vill ju ha det där livstecknet så att man vet att bebisen har det bra, kände mig lite nervös inför ultraljudet idag eftersom det sägs att man brukar känna av sparkar tidigare när man är gravid med nr två.

Allt såg hur som helst bra ut på ultraljudet och vi fick bekräftat att det är en liten flicka som växer i min mage, tänk att jag ska få en dotter. Jag som var helt bombsäker på att jag bara skulle få pojkar och jag som har gått och drömt om att få köpa de där söta klänningarna och varit så nära på att köpa en till Ludwig, haha! Elsa har redan fått sin första outfit, både från mig och från mormor och det kommer att bli många därtill. När det gäller könet så fick vi reda på att det var en flicka redan i samband med förra ultraljudet eftersom vi valde att göra NIPT-testet och nu när även barnmorskan sa att det är en liten flicka finns det inga tvivel på könet. Tänk att man kan få reda på det innan bebisen ens har fötts, ganska häftigt ändå! Nu vill jag bara att andra halvan av graviditeten ska gå snabbt och att allt ska gå bra såklart…

Lilla Elsa vägde enligt barnmorskans beräkning 272 gram och enligt appen ska hon vara 22cm lång. Utvecklingen av sinnesorganen hörsel, syn, känsel, smak och lukt kommer nu och jag hoppas att både Ludwig och Elsa får bättre syn än både mig och CJ som har haft glasögon/linser sedan typ högstadiet. Jag minns hur jobbigt jag tyckte att det var och fortfarande kan tycka att det är, när jag jobbar kan jag tex inte ha linser för mina ögon blir alldeles torra av att sitta framför datorn.

Klänningen är ny och kommer från Samsø Samsø, det är ingen gravidklänning men magen har gott om plats att rymmas där under så det får bli en klänning jag kommer att bära flitigt under hösten. Jag fullkomligt älskar plisserade plagg och var bara tvungen att slå till på denna när jag såg den på rean…

2 comments on “Det blir en lillasyster, en liten Elsa…

  1. Så härligt med en liten tjej! Elsa är ett så fint namn, min lilla tax-tös heter också Elsa 😀. Det matchar fint till Ludwig med tycker jag!

    • Ja det ska bli så kul och håller med dig om namnet, sååå fint och matchar sin storebrors namn! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.