Godaste cheesecaken!

Idag har jag haft mina gamla kollegor från LEO-tiden över på lunchdejt och oj så trevligt det var! Sist jag hade bjudit hem dem fick jag ju ställa in vår middagsdejt samma dag eftersom Ludwig lyckades få maginfluensa, så snopet när jag redan hade handlat hem allt mat och precis skulle förbereda inför kvällens bjudning. Vi kom fram till att vi inte har setts sedan september förra året vilket är på tok för länge sedan men så är det när livet kommer emellan och det är många kalendrar som ska synkas.

Jag tror bestämt att jag har delat det här receptet en gång tidigare men här kommer det igen, detta är helt klart den godaste cheesecaken jag ätit!

Recept:

Recept

3 st ägg

1,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

200g philadelphiaost

3 dl vispgrädde

10 st digestivekex

Bunke 1: Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke (den bunke som äggvitorna hälls i måste vara torr och fettfri). Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet för hand eller med elvisp. Tillsätt philadelphiaosten. Blanda ner den till en jämn smet förhand eller med elvisp på lägsta hastighet.

Bunke 2: Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt. Rör där efter ner den vispade grädden i bunke 1 (för hand eller med lägsta hastigheten på elvispen).

Bunke 3: Vispa äggvitorna till ett fast skum (med rena fettfria vispar) med elvisp (skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken). Rör försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna i bunke 1.

Krossa kexen, antingen förhand eller i en blender. Lägg hälften av kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar botten. Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt. Strö resten av kaksmulorna ovanpå. Ställ in i frysen i minst 4 timmar (för vår del tog det längre tid innan kakan var tillräckligt frusen så min rekommendation är att tillaga den dagen innan man ska servera den.

Vid servering: Ta ut cheesecaken 15-30 min i rumstemperatur före serveung eller ställ den i kylen 1-1,5 timmar.

Jag serverade cheesecaken med hemgjord hallonsylt och det blev verkligen pricken över i:et.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.