Bugaboo Donkey 2 Duo – Classic navy

När vi beställde vår första vagn till Ludwig hade vi ingen aning om att vi redan efter något år skulle vara i full gång med att leta efter en ny vagn och att det då handlade om en syskonvagn. Vi var nämligen inte alls säkra på att vi ville ha fler än ett barn vilket var en av anledningarna till att vi köpte en ”singelvagn”, nu hade vi nog ändå gått på samma val av vagn och resonerat som så att vi helt enkelt fick sälja den när det i så fall blev dags för syskon. Jag blev nämligen fullkomligt förälskad i vår gamla vagn Joolz Day 2 som fortfarande är en av de finaste vagnarna jag vet, dock gillar jag inte alls Joolz syskonvagn där barnen sitter ovanför varandra istället för vid sidan om varandra så denna gången föll valet på en Bugaboo som utan tvekan har de snyggaste syskonvagnarna.

Vagnen heter Bugaboo Donkey 2 Duo och jag valde färgen Classic Navy som är galet snygg och har en stilren/tidlös design, helt i min smak. På bilderna har jag visserligen bytt ut den fina suffletten med quiltat foder i microtwill (så snyggt, jag ska visa er när jag hunnit knäppa av fler bilder) mot en sommarsufflett som jag bara måste höja till skyarna. Det var nämligen något som jag saknade på vår förra vagn, en sufflett som man kunde dra ner så att den verkligen skyddade mot solen i alla lägen. Jisses som jag höll på att kämpa med den förra vagnen när jag var ute på promenader, solen kom konstant i ansiktet på Ludwig. Nu finns det en extrasufflett som man kan köpa även till den vagnen vilket jag varmt kan rekommendera er att göra om ni ska köpa en Joolz. Bugaboo’s suffletter kan man dra ner i olika ertappar och vill man så kan man dra den hela vägen ner till benen, denna sommarsuffletten är dessutom anpassad med flera luftnät samt en liten lucka som man kan fälla upp när man har den helt nerdragen (se bilder längre ner). Vi köpte även en ”sommarmadrass” som även den är guld värd, det är en liten dyna som man monterar på sitsen. Dynan andas och gör så att barnet inte svettas lika lätt, vilket Ludwig annars gör väldigt lätt just kring nacken när han ligger och sover i vagnen.

Vi beställde även denna vagnen ifrån Babyplus som jag bara måste rekommendera ännu en gång, det är en webbutik där man beställer direkt ifrån Holland vilket många gånger gör att man kan spara en liten slant jämfört med om man skulle köpt vagnen av en återförsäljare här i Sverige. Det kan kännas lite läskigt att lägga en så stor beställning från utlandet och därför vill jag åter igen belysa hur smidigt det har varit båda gångerna som vi har beställt från denna butiken. Man registrerar dessutom sin vagn på leverantörens hemsida (detta ska man tänka på att göra inom 2 månader från det att man har köpt sin vagn, gäller även om du köper den i Sverige!) och får således ta del av garantin precis som man hade gjort om man hade köpt vagnen i Sverige. Båda gångerna har jag varit i kontakt med kundservice innan jag har lagt beställningen och de är alltid så snabba på att svara och hjälper gärna till om man har några frågor kring vagnen som man funderar på. De hjälpte tex mig med att hitta rätt adapter så att jag skulle kunna använda vårt gamla Babyskydd även på denna vagnen. Det är dessutom gratis frakt!

Eftersom vi har sålt Ludwigs gamla vagn har vi redan börjat använda den nya vagnen fast utan liggdelen, att ha möjligheten att använda vagnen även som ”singelvagn” är ju fullkomligt genialiskt. När Elsa väl har anlänt breddar man bara chassit och monterar liggdelen där shoppingkorgen sitter idag, när Ludwig sedan är på Förskolan och jag ska ut på mina dagliga promenader med lilla Elsa är det bara till att koppla bort sittdelen och använda vagnen som en ”singelvagn”. Den där shoppingkorgen är dessutom också något som jag verkligen uppskattar nu när vi använder vagnen som en ”singelvagn”, man har ju alltid så otroligt mycket packning med sig när man ska iväg och den rymmer verkligen jätte mycket. Jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig utan den sen när vi väl använder dubbelvagnen för då försvinner ju den funktionen.

Något som jag aldrig trodde att jag skulle köpa och som jag skrattade åt när min väninna köpte är en mobilhållare men alltså nu när man har rullat vagn ett tag så inser man hur bra det är med en sådan accessoar! Man lyssnar nämligen konstant på ljudböcker/poddar eller pratar i telefon när man är ute på promenad, man kan dessutom montera hållaren på ”räcket” på sittvagnen så att barnet kan titta på Youtube (vid krissituationer) vilket hade räddat många shoppingtillfällen.

Jag älskar dessutom den lilla skötväskan som är väldigt kompakt men ändå rymmer en hel del, ska man sedan iväg på längre turer får man såklart ha en större skötväska med sig.

Ludwig älskar sin nya vagn och sover som en stock i den, det ska bli spännande att se hur han reagerar när han sen kommer åka sida vid sida med sin lillasyster.

Ludwig är vår alldeles egna lilla ”Tjuren Ferdinand”, han älskar att lukta på blommorna och vill gärna att man själv också ska lukta. Haha, så himla sött!

 

3 comments on “Bugaboo Donkey 2 Duo – Classic navy

  1. Så kul att du gillar buggan! Jag älskar fortfarande vår och den har verkligen rullat över både stock och sten och varit en perfekt cityvagn. Den dagen den ska läggas ut till salu kommer jag garanterar få separationsångest….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.