Redo för helg efter 2 dagar på kontoret

Helg! Det var lagom med en mjukstart efter semestern, eller mjukstart i den bemärkelsen blev det inte för jag kastades in i bokslutet efter 4 veckors semester och ett par veckors sjukskrivning (pga illamåendet) och visste vid några ögonblick inte hur jag skulle få ihop allt. Jag fick fortsätta jobba hemifrån i torsdagskväll för att hinna med och igår föll bitarna sakta men säkert på plats, jag är långt ifrån ikapp men jag känner ändå att jag kan hålla helg. Idag har vi middagsbjudning och får i princip fullt hus. Planerna har ändrats lite fram och tillbaks efter att jag informerat våra vänner om att Ludwig lekt med sin kusin Benjamin som dagen efter deras besök fick vattenkoppor. Det är ju alltid en risk att Ludwig är smittad och på så vis kan smitta vidare, så svårt när det är så lång inkubationstid som 14-20 dagar! Man kan ju heller inte låsa in sig själv och förutsätta att han har fått vattenkoppor för det är ju inte säkert, sen har jag full förståelse för de som väljer att inte ses för det är ju en sjukdom som kräver en del sjukdagar vilket skulle vara förödande om det tex inträffar då man planerat en resa.

Nu har jag även cyklat till kontoret två dagar och jisses så tungt det var, jag har fått världens skav från sadeln (förmodligen för att jag väger så mycket mer nu och inte orkar variera genom att stå upp och cykla ibland) och det gör så himla ont!! Det är heller ingen skön position för magen när man cyklar, jag kan inte säg att det är sammandragningar som jag känner (för det vet jag ju hur det känns) men det är något som händer med magen när jag sitter i den positionen vilket är sååå obekvämt så jag får liksom luta mig bakåt så långt jag kan. Efteråt är det dock så himla skönt och jag hoppas verkligen att jag kommer kunna fortsätta att cykla för jag vill ha motionen! Jag kan liksom inte ens ta promenader eftersom jag har drabbats av foglossning, när jag cyklar känner jag inte alla av foglossningen.

Nej, nu måste jag börja förbereda inför vår bjudning, skriva inköpslista, åka iväg och handla samt duka. Jag hade hoppats på att vi skulle kunna sitta utomhus (vi blir sex vuxna och fem barn så det blir trångt här inne), vi tänkte köra lite tapasliknande middag och jag vill ju så gärna kunna ställa fram allt på bordet vilket inte kommer få plats på matbordet här inne.

3 comments on “Redo för helg efter 2 dagar på kontoret

  1. Funkar det bättre om du höjer styret? Så gjorde jag sista tiden jag cyklade runt med magen, då kunde jag sitta mer rakt upp vilket kändes bättre men såg nog lite märkligt ut. Hoppas ni slipper kopporna, jag körde vaccination då jag själv hade så oerhört jobbigt med koppor när jag var liten och blev inlagd ett par dagar…

    Ha en härlig helg!!

    • Åh det har jag inte ens tänkt på! Kan vara värt att testa! Jaha så man kan vaccinera barnen mot vattenkoppor? Trodde de rekommenderade att de ska få sjukdomen och genomlida den, aldrig hört att man ens kan vaccinera barnen men gud va skönt att du slipper det i så fall.

      Hoppas din helg var härlig!

  2. jag tyckte att det fungerade bra med höjt styre, jag satt då liksom mer rakt upp med ryggen och magen fick bättre plats, absolut värt att testa! Vaccin mot vattkoppor har inte kommit in i det allmänna vaccinationsprogrammet men ligger under utredning just nu om det ska införas, det är alltid en lång beslutsväg i vårt avlånga land när det kommer till sånt här. Jag körde på och tog vattkoppor och TBE nu under våren 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.