En smått kaosig tapasbjudning

Igår bestämde vi oss lite spontant för att bjuda på tapas och så här med facit i hand inser vi att det var lite för många moment att stå med samtidigt till så många middagsgäster ! Det var fullkomligt KAOS här hemma emellanåt och stundtals kände jag att den där väggen var nära att springa in i, tydligen kände maken precis samma sak men WOW så gott det blev. Jag ville ju så gärna bjuda på bianco-pizzan som vi tillagar på grillen men dessvärre har vi bara en pizzasten och att förbereda en varsin pizza hade inneburit att Calle hade fått stå klistrad vid grillen tills dess alla hade ätit upp så det fick istället bli en del av en tapasrätt. Pizzan fick högsta betyg så jag är glad att vi ändå beslutade oss för att tillaga den, trots risk för regn och trots hundra andra rätter som skulle bli klara samtidigt! Vi hade först dukat utomhus men fick snabbt springa ut och plocka in allt för plötsligt kom det ett ösregn, lagom tills vi hade dukat om inomhus sprack det upp igen och komiskt nog fick vi för oss att vi ändå skulle sitta där ute så det blev en tredje dukning efter att vi hade torkat av alla utemöblerna. Haha, så typiskt svensk sommar!

Det bjöds på:

-Biancopizza (recept här, klick), vi gjorde två st.

-Patatas Bravas med hemgjord aioli, vi köpte små delikatesspotatis som vi tillagade i fritösen.

-Piementos de Padrón (små gröna paprikor som man steker i olja och sedan tillsätter man flingsalt)

-Stekt färsk chorizokorv delad i bitar.

-Oliver

-Greyerost med fröknäcke och fikonmarmelad

-Mozarellasallad med tomat och basilika

Sen skulle vi även haft Focaccia-bröd men det hittade vi ingenstans och att baka eget fanns inte på agendan så det blev inget bröd.

Till efterrätt bjöd vi på Key Lime Pie med jordgubbar som serverades i glas, recept här (klick). Jag tyckte inte den blev lika god som sist vi gjorde den och jag tror det var för att mannen ”höftade” mängden limesaften (det blev på tok för mycket), lite typiskt honom istället för att följa receptet som jag är ganska slavisk med när det gäller rätter som jag inte lagat så ofta. Resultatet blev att den blev alldeles för stark, så surt när man väl förberett allt och ska ha bjudning så det är inget jag rekommenderar om du inte är en inbiten matkännare förstås!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.