Fried bulgur med kyckling och färska bönor

Både jag och mannen är så himla trötta på alla maträtter som vi brukar tillaga, samtidigt är vi i princip aldrig sugna på något särskilt så det är svårt att planera nya maträtter eftersom de flesta knappt tilltalar oss. Under vardagarna vill man dessutom att matlagningen ska gå snabbt och bara där faller en hel del rätter bort. När jag såg detta receptet i Buffé-tidningen rev jag genast ut sidan för att arkivera den till framtida matlagning och nu slog jag slag i saken, det såg åtminstone ut som en ”snabb” maträtt men tji fick vi. Det var ändå ganska många moment och att rodda detta samtidigt som Ludwig satt i Stokke-stolen och bokstavligen grisade ner hela köket med bulgur fick åtminstone mitt tålamod att svikta. Hur som helst, när middagen väl var klar och vi slog oss till bords blev vi båda två positivt överraskade för det var riktigt gott. Ludwig däremot, han var något skeptisk så det fick bli en burkmat till honom.

Recept (4 pers)

Stekt kyckling

ca 4dl kokt bulgur

Tillsätt:

250g färska bönor

1 broccoli

1/2-1 chilifrukt

2 salladslökar (vi använde dock fler än så)

1 riven vitlöksklyfta

3 msk japansk soja

1/2 dl sweet chilisås

3 ägg

1 msk sesamfrön

Cashewnötter

Ansa bönorna. Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt (vi förkokta den i några minuter). Strimla kycklingen. Stek broccoli och bönor i 2msk olja ca 3 minuter på hög värme i en stor stekpanna. Tillsätt kyckling (denna hade vi stekt separat innan), bulgur, chili, salladslök och vitlök. Krydda med 1/2 tsk salt. Stek ytterligare ca 3 minuter. Vispa ihop soja, sesamolja, sweet chilisås och ägg. Tillsätt nötter. Häll över och rör runt. Ta från värmen. Toppa med sesamfrön och koriander.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.