Läderbröllop – 3 år som gifta

Imorgon har vi varit gifta i 3 år, de bästa 3 åren i mitt liv! Det har hänt så mycket på de här åren och det bästa av allt är såklart att vi har blivit en liten familj, det känns stundtals lite overkligt. Än mer overkligt att den snart utökas med ännu en familjemedlem, det är ju bara 3 månader tills det är dags!!

Vi hade hur som helst en supermysig dag tillsammans igår, till en början visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på så vi beslutade oss för att kicka igång vårt firande med en lugn och skön fika på Slottsträdgården. Väl där fick vi en chock över hur mycket människor som cirkulerade och insåg ganska snart att det var Skördemarknad, något helt annat än vad vi hade tänkt oss. Det slutade med att vi tog en fika på Saluhallen istället, även där kryllade det av folk men vi lyckades i vart fall hitta ett ledigt bord. När det började närma sig kvällning tänkte vi testa den nya restaurangen Mutantur, mannen hade kollat upp att det inte gick att boka bord så vi tänkte köra en drop in och hoppas på att det fanns bord. Det maken hade missat var dock att restaurangen ifråga inte hade öppet på lördagar, vilken restaurang har inte det liksom?? Nåväl, efter mycket velande styrde vi kosan mot MJ’s och till vår stora glädje hade de ett bord för två som var obokat för kvällen! Stämningen där är precis lika bra som maten, vi körde en avsmakningsmeny där vi tillsammans testade 5 olika rätter. Efterrätten var något utöver det vanliga och äntligen en restaurang som serverar alkoholfritt bubbel, Richard Juhlin’s dessutom! Snacka om full pott!

Hemma hade passningen gått så himla bra och Ludwig hade haft det så kul tillsammans med farmor & farfar, vid kvart i åtta hade han varit så trött att de bara kunde lägga honom i sängen och så somnade han. Känns skönt att han är så trygg med sina mor- och farföräldrar. Vid halv tolv vaknade han dock med ett skrik som ganska snart visade sig vara något ”nattskräcks-liknande”, han var okontaktbar i säkert tjugo minuter och hela mitt hjärta höll på att brista. Han grät och skrek okontrollerat. Efter 45 minuter vaknade han till och gav sken om att han var hungrig, han hade nämligen inte velat äta någon gröt till kvällsmat så vi försökte med allt. Inget funkade och han blev jätte ledsen igen, stoppade fingrarna i munnen och vi förstod snart att han hade ont. Jösses så orolig man blir!! Vi lyste in i munnen för att se så att han inte hade bitit sig/slagit sig men kom till slut fram att det måste vara tandsprickning så vi gav honom en alvedon och satte på Pippi och till slut lugnade han äntligen ner sig och var åter igen redo för sängen. Han vaknade till ytterligare några omgångar men sov sedan hela natten, vi däremot kom i säng först vid halv två men så nöjda med vår dag!

Eftersom vi firar Läderbröllop hade jag slagit på stort och köpt en present till min man, ett superfint bälte från Mulberry som jag vill ska symbolisera dessa tre åren för ett bra tag framöver. Jag hade faktiskt inga som helst förväntningar om att även min kära man hade planer på att fira mig med en ännu finare present, nämligen något som jag hade önskat mig till min födelsedag som är först om en månad….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.