Big Mama i en oversized kappa – redo för vecka 28

Nu börjar den riktiga utmaningen när det kommer till att klä sig som gravid, när kylan sakta men säkert kommer krypandes och alla jackorna inte längre går att knäppa över magen. Förra graviditeten lyckades jag klara mig utan att köpa en renodlad gravidjacka men denna gången är jag betydligt större på alla håll och kanter så jag har redan nu införskaffat den perfekta gravidkappan. Nu blev det en ”oversize-version”, kappan fanns nämligen inte i S när jag beställde den så det blev en M men jag tycker inte att det gör så mycket. Det är ju inne med oversize-plagg och nu behöver jag ju inte vara orolig för att inte få plats med en tjock tröja undertill. Kappan kommer från Mamalicious som, enligt mig, har de absolut bästa gravidplaggen på marknaden.

Ludwig är aldrig mer än några meter ifrån, haha!

Idag gick jag in i vecka 28, behöver jag ens nämna att söndagar för tillfället är min favoritdag? Varje vecka som jag kan bocka av från graviditeten är en ren fröjd, nu känns det verkligen som att man kan räkna ner och även om det känns som en evighet kvar så går veckorna galet snabbt.

Bebisen är nu ca 34cm lång och väger i början av veckan 1,1 kg och ca 1,23 kg i slutet av veckan. Om barnet skulle födas nu har det stora chanser att klara sig. Det är en kraftig tillväxtperiod mellan vecka 28-32, livmodern fortsätter att växa och man kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen som kan vara obehagligt. Jag tycker snarare att jag känner ett enormt tryck neråt, jag behöver exempelvis gå och kissa upp till 2 gånger i halvtimmen vilket förmodligen beror på att bebisen trycker på min urinblåsa. Mina ben blir bara värre och värre, de är bokstavligen helt slut och om kvällarna värker de något fruktansvärt samtidigt som krampen ligger som en tickande bomb. Jag fick ett husmorstips av BM om att dricka ett glas nyponsoppa om dagen så det har jag börjat med idag, det sägs att det ska hjälpa mot krampen så vi får se. I övrigt bär jag stödstrumpor dagligen och ser till att få i mig mina vitaminer samt dricker mycket vatten. Sammandragningarna har blivit mer intensiva och ger sig till känna så snart jag går, det är riktigt obehagligt och begränsar verkligen mig…

Att gå i högklackat kan jag bara glömma (mina ben klarar inte det), stövletterna tog jag på mig enbart för bildernas skull. Jag som köpte dessa fina skor inför hösten, men jag får väl spara dem tills nästa år istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.